Drecun: Bilo bi štetno da Srbija uvede sankcije Rusiji
Foto: Fonet

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju

Drecun: Bilo bi štetno da Srbija uvede sankcije Rusiji

Politika -
U našu politiku sankcije se ne uklapaju. Rusija je naš partner. Imamo značajnu ekonomsku i političku saradnju i svakako da bi bilo veoma štetno za naše interese i privredu da zavodimo sankcije Rusiji, kazao je Drecun

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da bi za interese Srbije bilo veoma štetno da uvodi sankcije Rusiji. Komentarišući navode medija da je novi uslov za napredovanje Srbije ka EU da uvede sankcije Rusiji, Drecun je novinarima u Skupštini rekao da Srbija treba postepeno da prilagodi spoljnu politiku sa politikom EU.

"To je proces. U tom procesu će biti koraka u jednom ili drugom smeru, ali nije interes Srbije da bilo kome zavodi sankcije. U našu politiku se sankcije ne uklapaju. Rusija je naš partner. Imamo značajnu ekonomsku i političku saradnju i svakako da bi bilo veoma štetno za naše interese i privredu da zavodimo sankcije Rusiji", kazao je Drecun.

On je rekao da Srbija nije uzrokovala takvu politiku EU prema Rusiji i da ne sme da dozvoli da bude uvučena u "geopolitička sučeljavanja velikih sila". Drecun je ocenio da je srpski narod diskriminisan na Kosovu i da Priština koristi nasilje da bi otela srpsku imovinu. On je ocenio da je najveći problem to što na dnevni red u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine nije došlo pitanje imovine. "To pitanje hitno treba staviti na dnevni red", kazao je Drecun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track