Popović: Spas je u Rusiji!

Nenad Popović, potpredsednik Demokratske stranke srbije

Popović: Spas je u Rusiji!

Politika -
Popović je obećao da će DSS u budućoj vladi obezbediti veću podršku države u izvoznim aktivnosti poljoprivrednika i njihovom povezivanju s partnerima u Rusiji.

BEOGRAD - Čuvamo sporazum s Rusijom.Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović poručio je tokom posete Sremu da će DSS obezbediti povezivanje domaćih proizvođača s velikim trgovinskim lancima u Rusiji.

- Mi smo jedina zemlja na svetu koja ima bescarinski sporazum s Rusijom, koji nam omogućava da praktično sve domaće proizvode izvozimo u Rusiju bez carina. Međutim, problem većine naših poljoprivrednika je to što nemaju dovoljne količine proizvoda, kao ni potrebnu logistiku za izvoz na rusko tržište - rekao je Popović u Jakovu. On je obećao da će DSS u budućoj vladi obezbediti veću podršku države u izvoznim aktivnosti poljoprivrednika i njihovom povezivanju s partnerima u Rusiji.

- Kao država ćemo organizovati skladištenje i distribuciju proizvoda, kao i pronalaženje velikih trgovinskih lanaca u Rusiji koji će u kontinuitetu kupovati našu robu - rekao je potpredsednik DSS.

Popović je ocenio da Srbija mora da ostane politički neutralna kako bi sačuvala ovaj sporazum.

- Evropski zvaničnici rekli su nam da će Srbija izgubiti bescarinski sporazum s Rusijom ako nastavi dublje sa evropskim integracijama - rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track