ALEKSANDAR VUČIĆ: Nadam se očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori
Foto: Zorana Jevtić

Da se sačuva mir u regionu

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nadam se očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori

Politika -
Premijer Srbije je rekao da se nada da će Makedonija i BiH uspeti da izbegnu probleme koji sada postoje u Crnoj Gori i dodao da će i Srbiji utoliko biti lakše, ukoliko se to desi.

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše sukobe u Podgorici, ali je izrazio nadu da će sve uploviti u regularne političke tokove i da će mir i stabilnost u regionu biti sačuvani.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da se nada da će Makedonija i BiH uspeti da izbegnu probleme koji sada postoje u Crnoj Gori i dodao da će i Srbiji utoliko biti lakše, ukoliko se to desi.

Oko 40 policajaca i demonstranata zatražilo je lekarsku pomoć nakon sukoba koji su se sinoć dogodili u Podgorici na protestu opozicionog Demokratskog fronta (DF), čiji su predstavnici zatražili ostavku Vlade Crne Gore i premijera Mila Djukanovića. Nakon sukoba u kojem su korišćeni suzavac, molotovljevi kokteli i šok bombe, privedeni su lider DF Andrija Mandić i funkcioner tog saveza Slave Radulović.

Predsednik Skupštine Ranko Krivokapić zakazao je za danas sednicu Kolegijuma parlamenta, na koju je pozvao i predstavnike DF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track