ŠEŠELJ OŠTRO: Starlete i politički analitičari su prostitutke!
Foto: Marina Lopičić

Lider radikala prozvao kontroverzne lepotice i komentatore

ŠEŠELJ OŠTRO: Starlete i politički analitičari su prostitutke!

Politika -
Šef SRS napisao na Tviteru da se Soraja, Šavija, Đorđe Vukadinović i Dragoljub Anđelković bave „najstarijim zanatom“.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ušao je u novi rat, ovog puta sa starletama i političkim analitičarima, nazivajući ih prostitutkama! Na meti su mu bili Soraja Vučelić, Nataša Šavija, Ðorđe Vukadinović i Dragomir Anđelković, za koje je praktično rekao da pripadaju istoj profesiji.Šešelj je svoja razmišljanja podelio na Tviteru, i to kroz nekoliko tvitova.- Posle dvanaestogodišnjeg odsustva iz Srbije jedva sam shvatio da su starlete i politički analitičari dva nova rafinirana oblika prostitucije, koji, pored novca, donose i društveni ugled - započeo je Šešelj svoj Tviter monolog.Gluma za lovatoraPotom je za starlete napisao da su „prividne lepotice, koje se pomoću ogromne količine silikona prodaju moćnim političarima, biznismenima i drugim lovatorima“, a za analitičare da su „prividni muškarci koji svoje glumačke sposobnosti prodaju vlastodršcima, a silikon umesto u grudi upumpavaju u mozak“. Takođe, zaključio je i da „eksperti kao što su Soraja Vučelić, Đorđe Vukadinović, Nataša Šavija i Dragomir Andelković toliko usavršili da mogu biti akademici“.Na pitanje Kurira zašto se obrušio na starlete i analitičare, Šešelj odgovora da su mu veći problem politički komentatori:- Starlete su već izvikane. Analitičari su gori od starleta, ovako sam im malo podigao nivo. Kad ih vidim, smuče mi se i politika i život, toliko je gluposti koncentrisano u njihovim glavama - poručio je Šešelj.Prozvani nisu ostali dužni.Soraja Vučelić, starleta i foto-model, izjavila je da je Šešelj dovoljno inteligentan da mu se ovo više ne ponovi:- Svako ima pravo na svoje mišljenje i iznošenje istog. Šešelj je samo jedan u nizu, ali je šteta da se prikloni mišljenju većine, jer ga smatram dovoljno inteligentnim da to ubuduće ne radi - rekla je ona.Njena koleginica Nataša Šavija mu je poručila:- Verujem da gospodin Šešelj zbog visokog zatvorskog staža nije upućen u evoluciju starleta od prapotomkinja u vidu Vendi, koju je on svojevremeno probio do Minimaksove emisije. Nekadašnje starlete evoluirale su u mlade, savremene, svestrane i medijski interesantne devojke, koje imaju šta da pokažu. Jedna od njih sam i ja.

Lažni desničar

Politički analitičar Dragomir Anđelković Šešelju je odgovorio još oštrije:- Ako je neko starleta političke scene, onda je to Vojislav Šešelj. Smešno je kad o tome govori čovek koji je lider kič nacionalizma, koji nema veze s pravim nacionalizmom, već tu ideju koristi samo da bi zamajavao javnost! Svi dobro znaju da Šešelj, još od Miloševića, po zadatku svake vlasti samo zauzima deo političke scene i da je čovek finansiran od svih režima da glumi lažnog desničara.

Đorđe VukadinovićŠEŠELJ SE VIŠE NE SNALAZI U POLITICIPolitički analitičar Ðorđe Vukadinović kaže da je spreman da Šešelju progleda kroz prste.- Mislim da njegovo ponašanje nakon povratka iz Haga pokazuje ozbiljnije nesnalaženje na političkoj javnoj sceni. Nastavio je tamo gde je stao i radio devedesetih. Boravak u Hagu biće mu najsvetlija tačka i najpozitivnija stranica njegovog života i karijere - smatra Vukadinović.

REAGOVANJASanda Rašković Ivić, DSSNe čitam njegove tvitoveGlupo je komentarisati Šešeljeve tvitove, a Tviter nemam, pa ih i ne čitam. Ali ima jedna stara srpska poslovica koja kaže „Neko u svom oku ne vidi balvan, ali u tuđem vidi trun“.Momo Čolaković, PUPSMeđusobna borbaOni to između sebe vode borbu i nadmudruju se, i to je njihov problem. On je verovatno upoređivao njihove komentare i analize i povlačio paralelu između njih, ko za koga od analitičara i starleta radi.Marijan Rističević, SNSBrane stavoveNiko bolje ne brani političke stavove političara, stavove stranaka, stranačkih lidera od takozvanih nezavisnih političkih analitičara. Time sam definisao sve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track