Jeremić: DS neće trpeti ucene malih stranaka

Jeremić: DS neće trpeti ucene malih stranaka

Politika -
Član Glavnog odbora Demokratske stranke uveren u pobedu DS-a na izborima, ali je izrazio želju da ta stranka na izborima 6. maja dobije dovoljan broj glasova da samostalno organizuje vlast u Srbiji

PROKUPLJE - Član Glavnog odbora Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je da ta stranka neće više trpeti ucene malih stranaka.

Jeremić je lokalnoj televiziji u Prokuplju rekao da je uveren u pobedu DS-a na izborima, ali je izrazio želju da ta stranka na izborima 6. maja dobije dovoljan broj glasova da samostalno organizuje vlast u Srbiji. Kao stranke koje su u prethodna dva mandata ucenjivale DS on je naveo Demokratsku stranku Srbije i G17 plus, čiji su lideri Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić.

"Koalicionii partneri su u zamenu za podršku tražili veoma velike komade kolača vlasti", rekao je Jeremić i dodao da je zato važno sa koliko glasova će DS pobediti na izborima 6. maja. Govoreći o opozicionoj Srpskoj naprednoj stranci, on je rekao da ona želi da vrati Srbiju unazad dok njegova stranka, kako tvrdi, obezbeđuje poštovanje Srbije u svetu i privlačenje stranih investitora.

"Neka se građani opredele između opcije DS-a, angažovanja sa svetom i Srbije pošstovane u međunarodnim krugovima koja je u stanju da privuče strane investitore, ili one druge SNS-a koji bi da vrate Srbiju u nazad", rekao je Jeremić, koji je i aktuelni ministar spoljnih poslova Srbije.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji su 6. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track