LSV se ne slaže sa Tadićem, ali mu veruje

LSV se ne slaže sa Tadićem, ali mu veruje

Politika -
Podržavamo kandidaturu lidera DS za predsednka Srbije zato što je on čovek koji, za razliku od ostalih kandidata, ispunjava datu reč, rekao je Nenad Čanak

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je ta stranka podržala kandidaturu lidera Demokratske stranke Borisa Tadića za predsednka Srbije zato što je on čovek koji, za razliku od ostalih kandidata, ispunjava datu reč.

"Iako se u mnogim stvarima ne slažemo, poput pitanja Vojvodine, on to i kaže, za razliku od onih koji su do juče govorili o tome da mora postojati jedna država, jedna vlada, jedan narod i jedan vođa, a tu mislim na Tomislava Nikolića", rekao je Čanak na sinoćnom predizbornom skupu u Zrenjaninu.

Lider LSV je podsetio da je predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić u istom danu kada i LSV posetio Zrenjanin i zaklinjao se u Vojvodinu.

"Kad je Tomislav Nikolić rekao Vojvodina, mora da je kraj blizu i moramo se pokajati. Zbog toga je naš predsednički kandidat Boris Tadić, jer je on jedini koji može da spreči da se zaustavi evropski put Srbije i da spreči neumitni kolaps do koga bi u drugom slučaju došlo", rekao je Čanak.

On je upozorio da većinu stranaka kojima su "puna usta Vojvodine" interesuju samo glasovi ljudi koje uspeju da zbune, jer o Vojvodini govore samo pred izbore. "Njih od nas, koji živimo ovde, razlikuje to što oni ovde dolaze samo po vojvođanske glasove, a nas interesuje sudbina svake Vojvođanke i Vojvođanina, bez obzira na naciju, veru, političku orijentaciju ili zavičaj", rekao je Čanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track