EKSPLODIRALA BOMBA KOD SRPSKE AMBASADE U TUNISU: 15 mrtvih u napadu!
Foto: Twitter

Gardisti meta

EKSPLODIRALA BOMBA KOD SRPSKE AMBASADE U TUNISU: 15 mrtvih u napadu!

Politika -
U Tunisu je eksplodirala bomba u ulici u kojoj se nalazi i ambasada Srbije, na oko 100 metara od zgrade.

Meta je bio minibus predsedničke garde, u kome je izgleda bila bomba. Kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Tunisa, za sada je potvrđeno da je najmanje 15 osoba poginulo.

15 pripadnika predsedničke garde su poginula. Napad se dogodio u Bulevaru Mihamed V u centru Tunisa, koji je jedan od najvećih i najprometnijih bulevara. Bomba je bila u minibusu ili ispod njega. Inače minibusu je teško pristupiti, jer služi za prevoz gardista i parkira se u kasarni Predsedničke garde.

Do eksplozije je došlo u 17.25 časova.

Lukić: Među poginulima i povređenima nema civila

U večerašnjoj eksploziji autobusa u centralnoj aveniji u glavnom gradu Tunisa poginuli su i povređeni pripadnici tuniske predsedničke garde i nije bilo civilnih žrtava, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

Ambasador Lukić je naveo da je zgrada srpskog diplomatskog predstavništva u Tunisu udaljena oko dva kilometra od mesta napada i da se eksplozija nije ni čula.

Ambasador Srbije u Tunisu je napomenuo da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dve sedmice.

Prema njegovim rečima, srpski državljani koji su u Tunisu, uglavnom su u mešovitim brakovima, i stanuju dalje od centra grada.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track