Palma tvrdi da ne uzima novac od Beograda

Palma tvrdi da ne uzima novac od Beograda

Politika -
Jagodini ne daje Beograd pare, već su to pare koje je ostvario gradski budžet sprovodeći štednju, na primer, tako što članovi gradskog veća ne primaju platu i mi tako uvećavamo budžet, rekao Marković

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je Jagodina, čiji je on gradonačelnik, ne uzima novac od Beograda već da, kako tvrdi, sam štedi.

"Jagodini ne daje Beograd pare, već su to pare koje je ostvario gradski budžet sprovodeći štednju, na primer, tako što članovi gradskog veća ne primaju platu i mi tako uvećavamo budžet", rekao je Marković na predizbornom skupu koalicije SPS-PUPS-JS u tom gradu. Beogradski mediji su prošle godine u spetembru pisali da je Jagodina iz budžetske rezerve Republike, a na osnovu odluka Vlade Srbije, dobila 120 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti grada, odnosno za plate i socijalna davanja.

Kandidat te koalicije za predsednika i lider socijalista Ivica Dačić rekao je na tom skupu da ne vodi prljavu kampanju već da, kako je naveo, radi samo ono za šta je izabran. "Mi ne vodimo prljavu kampanju da napadamo jedni druge. Mi samo radimo ono za šta smo izabrani i želimo da pokažemo da smo najbolji. U ovoj kampanji potrošeni su silni milioni", rekao je Dačić. Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track