#NOVINARKENEKLECE: Tviteraši osuli paljbu po Gašiću!
Foto: Dragana Udovicic

Usijale se društvene mreže

#NOVINARKENEKLECE: Tviteraši osuli paljbu po Gašiću!

Politika -
Posle jučerašnje skandalozne izjave ministra odbrane Bratislava Gašića na društgvenim mrežama ne prestaju da se nižu osude sramnog ponašanja prvog čoveka Vojske Srbije.

Podsetimo, Gašić je tokom obilaska “Prva petoletka” u Trsteniku, prostačkim komentarom uvredio novinarke nekoliko televizija, ali i sve žene Srbije. Pred obraćanje prisutnim medijima, Gašić, zvani Bata Santos, se neukusnom i prostačkom šalom obratio prisutnima, rekavši “što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”!

I dok je za večeras u 19 časova ispred Vlade Srbije najavljen protest medijskih profesionalaca sa zahtevom za smenu ministra odbrane postupak Gašića naišao je i na oštre osude i reakcije mnogobrojnih novinara.

Među njima je i Jovana Gligorijević, koja piše za nedeljnik Vreme i članica je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara. Jovana je na Tviteru pokrenula grupu #NovinarkeNeKlece.

"Ono što je ministar Gašić izgovorio i uradio ima nekoliko značenja: pod jedan – uvredio je sve novinarke; pod dva – uvredio je sve žene; i pod tri – uvredio je celu novinarsku profesiju koja je već dovoljno ponižena i bez dostojanstva i nije umesno šaliti se sa tim da neko kleči. Što se tiče ovog prvog, tu možemo da govorimo o rodnom akcentu i tu je zapravo pokazao kakav je tim koji ovu zemlju vodi, dakle, pokazao je sav mogući primitivizam, pri tom i nesvest o posledicama kada to izađe u javni prostor”, smatra Jovana Gligorijević.

Ovo su samo neke od reakcije:

(EPK/RSE)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track