Nikolić: SNS donosi promene

Surdulica

Nikolić: SNS donosi promene

Politika -
Predsednik SNS je naveo da Srbija danas obeležava Međunarodni dan rada u situaciji kada je svaki četvrti radnik nezaposlen

BEOGRAD - Predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je da jedino pobeda te koalicije može obezbediti promene, poštenu i uspešnu Srbiju i normalan život za sve njene građane."Zato je jako bitno da se ne rasipaju glasovi na male stranke koje neće doneti promene i koje su, kao Demokratska stranka, zainteresovane samo za održanje postojećeg stanja i svojih političkih privilegija", rekao je Nikolić tokom razgovora sa žiteljima Surdulice.Predsednik SNS je naveo da Srbija danas obeležava Međunarodni dan rada u situaciji kada je svaki četvrti radnik nezaposlen. "Naš zadatak biće stvaranje povoljnije poslovne atmosfere za privlačenje investitora, jer uz više investicija dolazi i više novih radnih mesta. Moramo zaposliti građane i razviti privredu, jer je to jedini način da Srbija postane normalna država. Više nema vremena za čekanje, i zato će SNS na ostvarenju tog plana raditi od prvog dana svog mandata", rekao je Nikolić.Predsednički, parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Nikada nećemo posvađati Srbe i AlbanceNikolić je izjavio u Bujanovcu da će ta koalicija, kad pobedi na izborima, uraditi sve što je potrebno da Srbija u narednih 10 godina postane članica Evropske unije (EU). Nikolić je rekao da bi predstojeći period od 10 godina trebalo iskoristiti na najbolji moguću način i uraditi sve za sigurno članstvo u EU."Jedinu stvar nikada nećemo uraditi je da priznamo nezavisno Kosovo, a niko, koliko znam, to i ne traži od nas", poručio je Nikolić sa predizbornog skupa u Bujanovcu. Kosovo je deo Srbije i mi ćemo uvek to braniti, rekao je on i poručio okupljenim Srbima iz Bujanovca, da sa komšijama Albancima treba da imaju dobre odnose.Nikada nećemo posvađati Srbe i Albance, jer ovde treba da žive zajedno, rekao je Nikolić i dodao da njegova koalicija ima plan i za rešavanje problema na jugu Srbije. "Ne treba o ljudima ovde da brinu nevladine organizacije, već dobri domaćini", rekao je Nikolić i dodao da je svejedno kojoj naciji ko pripada, jer država mora svima da obezbedi bolji život.On je rekao da ne može danas u Srbiji nikome da čestita Praznik rada jer previše ljudi ne radi.Nikolić se založio za preispitivanje privatizacija i napomenuo da to isto traži i EU.On je upozorio da u Srbiji svake godine nestane po jedan grad od 50.000 i dodao da u Srbiji "treba sprovesti rat protiv organizovanog kriminala".Nikolić je jedini predsednički kandidat koji je u kampanji dosad posetio Bujanovac, a on danas obilazi i Vranje, Surdulicu i Vladičin Han.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track