Teško Srbiji ako SNS pobedi

Intervju Nemanja Šarović funkcioner SRS

Teško Srbiji ako SNS pobedi

Politika -
Nemanja Šarović optužuje naprednjake da su stranka tajkuna i da su na predizbornu kampanju potrošili više od milijardu dinara

BEOGRAD - Jadranka će svima pomrsiti konce!Ovo je svojim političkim protivnicima u intervjuu za Kurir poručio Nemanja Šarović, funkcioner SRS i kandidat za gradonačelnika Beograda.♦ Zašto mislite da je Jadranka Šešelj bolji kandidat za predsednika Srbije nego njeni konkurenti?- Zato što je obrazovana i normalna žena. Požrtvovana majka, verna supruga i žena koja je dosledna u svojim stavovima.♦ Vi lično ste prvi pokrenuli pitanje Nikolićeve diplome. Zbog čega je važno ustanoviti da li je diplomirao ili nije?- Važno je ustanoviti da li je učio i polagao ispite kao svi mi koji smo redovno završavali fakultete. Šešelj ga je dvadeset godina terao da uči i završi Pravni fakultet, ali nije mu išlo. Zapanjio sam se kad je izjavio da je master ekonomije.♦ Kampanja vam se zasniva na sloganu „Borimo se za narod, a ne za tajkune“. Koja stranka najviše zavisi od tajkuna?- SNS. Oni nisu učestvovali na prethodnim izborima i ne dobijaju ni dinara iz budžeta, a u kampanji su potrošili oko milijardu dinara. Taj novac imaju samo tajkuni, koji će nakon izbora svaki dinar uložen u naprednjake stostruko naplatiti iz džepova građana.♦ Da li postoji ikakva šansa da posle izbora napravite vladu sa SNS ili DS?- Između DS i SNS nema razlike. Zarad vlasti su spremni na sve, odriču se KiM, služe interesima tajkuna i EU, a o narodu ne razmišljaju. Formiranje vlade s njima je nemoguće.♦ Koliko je realno da lider SRS bude privremeno pušten iz Haga na slobodu?- Šešelj je u Hag otišao na Đinđićev zahtev, a i sada ga tamo drže na zahtev režima. Siguran sam da ga ni po koju cenu neće pustiti pre izbora.

Oporezovaćemo sve tajkune♦ Koji su vaši programski ciljevi koje nudite građanima?- Ispitivaćemo poreklo kapitala, oduzeti sve stečeno protiv zakona i ekstra oporezovati tajkune.♦ Šta nudite kao kandidat za gradonačelnika?- Prioritet za investicije biće ona naselja koja su već decenijama zapostavljena. Želim da u Beogradu otvorim prvu banku matičnih ćelija kod nas kako bi ta vrsta lečenja bila besplatna i dostupna svima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track