Nikolić: Samo velike stranke mogu do pobede

Nikolić: Samo velike stranke mogu do pobede

Politika -
Hoćemo da promenimo poreski sistem, hoćemo da solobodimo poslodavce ogromnih davanja, hoćemo monopolistima da skrešemo krila

BEOGRAD - Predsednik SNS i kanditat za predsednika Srbije koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da jedino ta stranka može da pobedi na izborima 6. maja i da jedino ona može da pokrene borbu protiv mita, korupcije i organizovanog kriminala.

Nikolić je gostujući na RTS rekao da je lista koju je formirala SNS, ako Srbija zaista želi promene, jedini način da do tih promena dođe.

Prema njegovim rečima, samo velike partije mogu da vode Srbiju i treba da odgovaraju za ono što rade.

"Samo velike stranke mogu da naprave prave preokrete. Ili će pobediti Demokratska stranka i da sve ostane kako je bilo, ili će da pobedi SNS i da preokrenemo Srbiju, da ta lokomotiva krene, pa posle mašinovođe neka se manjaju", rekao je Nikolić.

Govoreći o saradnji sa strankama posle izbora, Nikolić je rekao da se ona zasniva na programu koji je SNS objavila kao "Belu knjigu" građanima Srbije.

Kako je rekao, to je programska i ideološka saradnja i ako se politički programi tih stranaka uklope u program SNS saradnja je moguća.

"Hoćemo da promenimo poreski sistem, hoćemo da solobodimo poslodavce ogromnih davanja, hoćemo monopolistima da skrešemo krila... Mnogo toga u Srbiji treba da se uradi i mi smo potpuno spremni. Vlast je izgubila energiju, radila je u potpuno pogrešnom smeru i vreme je za promene i na to ne može da utiče ni jedna vrsta kampanje", rekao je Nikolić.

DSS prirodni partner za razgovor o koaliciji

Nikolić je izjavio je da je Demokratska stranka Srbije (DSS) prirodni partner naprednjaka za razgovor o koaliciji posle izbora.

"DSS je partner s kojim ćemo razgovarati. Da li žele da razgovaraju, ne znam", rekao je Nikolić za televiziju Pink.

Govoreći o antievropskom stavu DSS-a, Nikolić je rekao da je on za Evropu koja želi Srbiju i da misli da je DSS pokazala da je za takvu Evropu dok je bila na vlasti.

"Ja nisam apriori za Evropu i po svaku cenu, ali Evropa nije ni samo crno, ni samo belo. Evropa je ono što može da donese dobro, da se živi bolje, ali i da postavi uslov koji ne možemo da ispunimo. Međutim, do tog uslova mi možemo da razvijamo zemlju", kazao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track