VESNA MARJANOVIĆ: Loše ako Vučić pregovore sa EU predstavi kao lični uspeh
Foto: Fonet

Poslanica DS

VESNA MARJANOVIĆ: Loše ako Vučić pregovore sa EU predstavi kao lični uspeh

Politika -
BEOGRAD - Poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović izjavila je danas da je u najmanju ruku “politički nekulturno” to što premijer Aleksandar Vučić na prijem povodom otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU nije pozvao i predstavnike opozicije jer su i prethodne vlade zaslužne za to.

"Tokom jučerašnje proslave nije spomenuta istorija ulaska u EU - uloga Đinđića i svih prethodnih vlada. Nije pozvana opozicija a to je politička nekultura. Loše je ako Vučić ovo predstavi kao lični uspeh. Zasluga je svih na ovom putu i u tome je učestvovalo jako puno ljudi", rekla je Marjanovićeva.

Prema njenim rečima, među strankama u Srbiji postoji konsenzus oko ulaska u Evropsku uniju ali pada podrška evrointegracijama među građanima. To, kako je istakla, govori da politička elita ne vodi sa sobom društvo.

Marjanović, koja je predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje koji nije uspeo da utvrdi listu kandidata za novog člana REM-a, kaže da su poslanici Srpske napredne stranke nisu pojavili na prethodne dve sednice ali da će ona nastaviti da ih zakazuje dok se problem ne reše.

Na prošloj sednici je poništena odluka nevladinih organizacija prema kojoj je Snežana Stojanović Plavšić dobila 22 glasa, Milan Antonijević 21 glas, a Goran Peković 16 glasova. Crta je podvučena ispod prva dva kandidata, treći je ispao iz dalje trke.

"Većina poslanika SNS donela je odluku o ponavljanju glasanja koje je uvidom u stenogramske beleške očigledno bilo sasvim regularno. Ja odluku koja je tada, 11. decembra doneta, neću potpisati", kaže Vesna Marjanović gostujući u jutarnjem programu N1.

Ona ističe da su se poslanici SNS-a prekršili zakon i umešali se u proceduru. Ističe da zakon utvrđuje da u proceduri dogovara NVO parlament nema nikakvog uticaja već treba da ih pusti da se dogovore i dostave imena dva kandidata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track