DS isključio iz stranke svog odbornika koji je podržao vlast u Čačku
Foto: Fonet

Dao kvorum vladajućoj većini

DS isključio iz stranke svog odbornika koji je podržao vlast u Čačku

Politika -
ČAČAK - Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Čačku saopštio je danas da je isključio iz stranke dugogodišnjeg člana i odbornika Dragana Andrića koji je na poslednjoj sednici gradske Skupštine dao kvorum vladajućoj većini, suprotno odluci demokrata da sa ostalim opozicionim strankama bojkotuju početak sednice.

Postupak Dragana Andrića je ocenjen kao lični čin u suprotnosti sa politikom DS u Čačku, koja nema ništa zajedničko sa strankama na vlasti koje, po oceni čačanskog DS-a, u dužem vremenskom periodu uništavaju grad.

Na poslednjoj sednici lokalne Skupštine 11. decembra, opozicioni odbornici bojkotovali su početak zasedanja, ne želeći da daju kvorum koji je postao neizvestan nakon što je 10 odbornika Srpske napredne stranke pre mesec dana prešlo u opoziciju.

Sednica je počela tako što su dva opoziciona odbornika, Andrić (DS) i drugi iz stranke Rasima Ljajića koji se nalazi u odborničkom kubu DS na čijoj listi je i izabran na poslednjim lokalnim izborima, dali podršku vladajućoj većini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track