SNP: Prekinuti Briselske pregovore posle odluke Ustavnog suda
Foto: Zorana Jevtić

Dalje ukidanje institucija Srbije

SNP: Prekinuti Briselske pregovore posle odluke Ustavnog suda

Politika -
SNP je pozvala vlast da pokaže poštovanje Ustava Srbije jer se samo tako može sačuvati malo preostalog državnog i nacionalnog dostojanstva i suvereniteta

BEOGRAD - Srpska narodna partija saopštila je danas da Srbija treba da prekine učešće u briselskim pregovorima, nakon što je kosovski Ustavni sud odlučio da je deo sporazuma koji se tiče Zajednice srpskih opština neustavan.

"Briselski pregovori svakim danom sve više marginalizuju ulogu i prisustvo Srbije na KiM", navodi SNP u saopštenju.

Ta stranka navodi da je upozoravala na takav razvoj situacije, kada je je ukazala da je jedini cilj Briselskog sporazuma ukidanje pravnog poretka i institucija Srbije u južnoj pokrajini, a ne zaštita Srba i interesa Srbije.

"Ne treba imati sumnje da je ovakva odluka imala podršku Evropske unije, koja se, kao i u slučaju nasilnog i protivpravnog pokušaja prijema Kosova u Unesko, još jednom pokazala kao lojalan partner lažnoj državi Kosovo", navodi se u saopštenju.

SNP je pozvala vlast da pokaže poštovanje Ustava Srbije jer se samo tako može sačuvati malo preostalog državnog i nacionalnog dostojanstva i suvereniteta, jer u suprotnom, ispašće da je "oktroisani ustav jedne kvazidržave na okupiranom delu naše teritorije, važniji od najvišeg pravnog akta Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track