Najnovije vesti

DOSTA JE BILO: Vlast kontroliše medije državnim novcem
Foto: Beta

Uvesti transparentnost

DOSTA JE BILO: Vlast kontroliše medije državnim novcem

Politika
Pokret traži da svi primeri koje je Savet naveo budu ispitani i ocenjuje da je ovo samo mali uzorak mehanizma na koji partokratija isisava javni novac iz države za svoje interese

Podaci koje je otkrio Savet za borbu protiv korupcije pokazuju da stranke na vlasti troše ogromne svote novca koji pripada građanima Srbije da bi kontrolisale medije, sprečile kritiku i kreirale lažnu sliku o stanju u državi, saopštio je Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović".

Pokret zahteva da se uvede potpuna transparentnost rada državnih institucija, javnih preduzeća i preduzeća sa većinskim državnim kapitalom, jer je to jedini način da se uspostavi kontrola trošenja javnog novca i njegova očigledna zloupotreba.

Vlast treba da odgovori zašto je, recimo, Prva petoletka iz Trstenika imala medijski trošak od 13 miliona dinara, ili  zbog čega je na reklamu iz Aerodroma Beograd plaćeno čak 235 miliona za četiri godine, iz Petrohemije Pančevo pet miliona ili Elektrovojvodine Novi Sad 121 milion, navodi se u saopštenju.

Pokret traži da svi primeri koje je Savet naveo budu ispitani i ocenjuje da je ovo samo mali uzorak mehanizma na koji partokratija isisava javni novac iz države za svoje interese.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...