Sud naložio objavljivanje Gašićeve biografije
Foto: Dragana Udovicic

Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" u akciji "Biografije na sunce"

Sud naložio objavljivanje Gašićeve biografije

Politika -
Koji je fakultet završio vozač Aleksandra Vučića, pre nego što je na kratko bio u Upravnom odboru Agencije za privredne registre, a potom postao predsednik Opštine Zemun, pita Pokret

BEOGRAD - Upravni sud presudio je u korist pokreta "Dosta je bilo – Saša Radulović" i naložio Vladi Srbije da odgovori na osnovu kojih poslovnih referenci je ministar odbrane Bratislav Gašić u martu 2013. godine imenovan za predsednika Upravnog odbora Srbijagasa.

Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" u akciji "Biografije na sunce" podneo je letos 34 tužbe Upravnom sudu zbog odbijanja Vlade da obelodani 160 poslovnih biografija državnih funkcionera, među kojima su direktori, predsednici i članovi upravnih i nadzornih odbora strateških preduzeća.

“Sud je u Gašićevom i još tri slučaja ispravno utvrdio da ti podaci nisu zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, iza koga se Vlada sakrila i da moraju biti objavljeni u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja”, navodi se u saopštenju pokreta.

"Imenovanje neukih partijskih kadrova kakav je Gašić sa poznim godinama osvojenom diplomom Ekonomskog fakulteta u Nišu, razlog je propadanja srpske privrede”, dodaju oni.

Pokret ukazuje da je Srbija jedina država u Evropi gde su biografije državnih funkcionera proglašene tajnim podacima.

Takođe ističu i da javnost ima opravdani interes da zna da li je Nikola Petrović nezakonito, samo sa završenom dvogodišnjom višom školom, postavljen na mesto direktora Elektromreža Srbije, na kome se zahteva diploma fakulteta.

“Koji je fakultet završio vozač Aleksandra Vučića, pre nego što je na kratko bio u Upravnom odboru Agencije za privredne registre, a potom postao predsednik Opštine Zemun”, pita taj Pokret.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track