ZAJEDNIČKO PREDIZBORNO DELOVANJE: Veselinović spreman za razgovore sa DS
Foto: Fonet

Opoziciona saradnja

ZAJEDNIČKO PREDIZBORNO DELOVANJE: Veselinović spreman za razgovore sa DS

Politika -
Pokret za preokret spreman je da s Demokratskom strankom (DS) razgovara o zajedničkom predizbornom delovanju, a spreman je i da pristane na obavezu da se nakon izbora ne ulazi u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, kazao je danas predsednik tog pokreta Janko Veselinović.

"Ja sam spreman da taj papir potpišem, pošto smatram da je aktuelna vlast duboko štetna po Srbiju", kazao je Veselinović.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da će ta partija do kraja januara ponuditi svim opozicionim strankama proevropske orijentacije da potpišu dogovor o predizbornoj saradnji koji bi podrazumevao i obavezu da nakon izbora ne ulaze u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Ipak, Veselinović je postavio i pitanje da li će pojedine stranke proevropke orijentacije, koje su trenutno na lokalnom nivou na vlasti sa SNS-om, pristati na takvu vrstu postizborne obaveze.

"Teško je očekivati da će pojedine stranke pristati na to", smatra Veselinović.

On je Demokratskoj stranci postavio i pitanje da li se poziv odnosi i na inicijative i pokrete ili isključivo na političke stranke.

"Ako se ovakva inicijativa odnosi na sve političke činioce, a ne samo na političke stranke, onda ona ima smisla", kazao je Veselinović.

Veselinović je postavio i pitanje šta će biti posle izbora i kakav je plan i ideja delovanja, jer, kako je istakao, "to ne treba da bude samo antivučićeva i antisns koalicija", kazao je Veselinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track