Ganić: BiH da tuži Srbiju!

Ejup Ganić, član ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine

Ganić: BiH da tuži Srbiju!

Politika -
Tužba protiv Srbije je, prema njegovom mišljenju „jedino sredstvo protiv prekrajanja istorije kako se ne bi rušili temelji svake buduće saradnje u regionu”

SARAJEVO - Za sve mu je kriva Srbija.Ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da BiH treba da pripremi „novo pokretanje tužbe za agresiju protiv Srbije”.

Ganić je ocenio da „svi potezi koje sprovodi rukovodstvo iz Republike Srpske u vezi sa slučajem Dobrovoljačka dolaze po nalogu Beograda u saradnji s njim”.

Tužba protiv Srbije je, prema njegovom mišljenju „jedino sredstvo protiv prekrajanja istorije kako se ne bi rušili temelji svake buduće saradnje u regionu”.

On veruje da Srbija pokušava da destabilizuje BiH „putem Milorada Dodika, Crnu Goru putem Crkve i stranaka naklonjenih srpskom vođstvu, Kosovo putem nekoliko opština u severnom delu te države i Makedoniju podmetanjem svađe Albancima i Makedoncima”.

- Međunarodna politika preterano je tolerantna prema Srbiji, nastojeći da se NATO što više proširi na Balkan, što kreira nadu o totalnoj vojnoj stabilnosti. No, Srbija grabi da destabilizuje region što je moguće više i pre nego što se NATO ustoliči u regionu - izjavio je Ganić.

Ganić je bio jedan od osumnjičenih u „slučaju Dobrovoljačka”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track