Pozvali mrtvu ženu da glasa!

Pozvali mrtvu ženu da glasa!

Politika -
Na adresu Milunke Nikolić, koja je preminula pre tri godine, stigao poziv, adresiran na nju, da izađe na izbore 6. maja

BEOGRAD - Jure svaki glas.Na adresu Milunke Nikolić iz Zemuna, koja je preminula pre tri godine, stigao je poziv, adresiran na njeno ime, da dođe 6. maja na svoje biračko mesto i glasa.

U pozivu piše da je u biračkom spisku zavedena pod rednim brojem 690 i da joj je biračko mesto Prva zemunska gimnazija. Posle njene smrti, sva dokumenta su uredno zavedena - vlasnički papir stana u kom je Milunka živela, a na čiju adresu je stigao poziv, uredno je prenet na njenog sina.

Marko Danilović, član RIK, kaže da greška nije njihova jer se oni rukovode jedinstvenim biračkim spiskom.

- Ja upućujem poziv na osnovu spiska Ministarstva za lokalnu upravu i državnu samoupravu. Ako nečije ime stoji na spisku, ja šaljem poziv. Ono što dobijem od Ministarstva za mene je amanet. Mi ne proveravamo te ljude, niti to možemo da činimo - rekao je Danilović.

Sa druge strane, u ovom Ministarstvu kažu da opštinske i gradske uprave same unose podatke u bazu podataka te da je moguće da je opština unela ovakav pogrešan podatak, koji, u svakom slučaju, ne može da utiče na izborni rezultat.

- Ažuriranje jedinstvenog biračkog spiska biće nastavljeno jer je reč o ogromnom poslu koji ne može biti urađen preko noći - naveli su u Ministarstvu.

(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track