Aleksić: Početkom februara odluka o opozicionom savezu
Foto: Marina Lopičić

Pregovori u toku

Aleksić: Početkom februara odluka o opozicionom savezu

Politika -
NIŠ - Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas u Nišu da će u prvoj nedelji februara biti poznato da li će proevropski orijentisana opozicija na predstojeće izbore izaći "u jednoj ili u dve kolone".

"Intenzivno se pregovara o tome koliki će taj savez biti. Ukoliko se proceni da je optimalnije, odnosno da će jedna izborna lista doneti bolji rezultat i više poslanika u parlamentu ići će se sa jednom listom, u suprotnom imaćemo dve izborne liste", rekao je Aleksić prilikom otvaranja prostorija Gradskog odbora NPS u Panteleju. On je ocenio da je sada trenutak kada opozicija mora da ujedi, a po strani moraju da budu ostavljeni lični animoziteti, sujete i teret prošlosti. "Narodni pokret Srbije podržava okupljanje opozicije oko Borisa Tadića jer je on neko ko ima najveće iskustvo", kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji i dalje nema nema racionalan odgovor zbog čega je Srpska napredna stranka (SNS) donela odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. "Dobro je za Srbiju što je dobila priliku da neko drugi dodje na vlast i uradi ono što SNS nije uradila", izjavio je Aleksić. On je dodao i da će izborni rezultat sigurno biti drugačiji od onoga što sada pokazuje istraživanje javnog mnjenja. "Kada ljudi odu iza paravana da glasaju, setiće se da su se kadrovi SNS pokazali nesposobnim da vode gradove. Setiće se takodje i nezaposlenosti, smanjenih plata i penzija, sve većeg siromaštva i odlazaka dece u inostranstvo", rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, Srbija se nakon vladavine SNS nalazi u veoma teškoj situaciju u svim sementima društva - privreda je posrnula, institucije sistema su urušene, javni dug je sve veći, a kriminal i korupcija se svakim danom sve više razvijaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track