LSV KOD NAČELNIKA NOVOSADSKE POLICIJE: Na vreme obezbediti biračka mesta
Foto: Marina Lopicic

LSV KOD NAČELNIKA NOVOSADSKE POLICIJE: Na vreme obezbediti biračka mesta

Politika -
NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa šefom Izbornog štaba Bačka Lige socijaldemokrata Vojvodine Robertom Kolarom, sastala se i razgovarala sa načelnikom novosadske policije, Sinišom Radakovićem.

Tom prilikom, Kolar je ponovio apel LSV upućen 30. decembra da na vreme, već sada, dok izbori još nisu ni raspisani, u Novom Sadu ali i u drugim naseljenim mestima na području koje obuhvata ove Policijska uprava, bude isplanirano i obezbeđeno da tokom izbornog dana ispred biračkih mesta, dežuraju po jedan policajac ili policajka, kako bi bila onemogućena kupovina glasova.

-Prisustvo policije na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od birališta onemogućilo bi sve one koji bi ponovo pokušavali da zastrašuju, presreću, potkupljuju, prisiljavaju, doturaju papiriće, obećavaju zaposlenja, prave lažne redove i na drugi način krše zakon. Sama najava takve aktivnosti, zaključio je on, doprinela bi prevenciji i verovatno odvratila neke od onih koji bi ponovo pokušali da naruše izbornu tišinu, utiču na izbornu volju građana i narušavaju sam temelj demokratije i demokratskih proces - rekao je Kolar.

Tom prilikom delegaciji LSV je jasno predočeno da se ovom pitanju prilazi vrlo pažljivo i detaljno, kao i da se već sada razmatraju i planiraju različite aktivnosti, a neke od tih mera i radnji biće preduzete preventivno.

Nakon sastanka, rukovodstvo Gradskog odbora LSV je ocenilo da je razgovor bio veoma koristan i ohrabrujuć, kao i da će Liga, ukoliko bude potrebe, neposredno pred izborni dan ponoviti zahtev da se građankama i građanima obezbedi da slobodno i u miru izađu na birališta i izraze svoju volju na izborima, stoji u saopštenju GO LSV Novi Sad.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track