DS KRITIKUJE VUJOVIĆA: Ministar ne sme da poručuje građanima da napuste svoju zemlju!
Foto: Dado Đilas

Nedopustivo

DS KRITIKUJE VUJOVIĆA: Ministar ne sme da poručuje građanima da napuste svoju zemlju!

Politika -
Demokratska stranka kritikuje ministra finansija Dušana Vujovića zbog navodne izjave kojom je, kako tvrde, poručio svima kojima se ne sviđa zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju.

Tu izjavu DS u saopšštenju vrednuje jednako bahatom kao izjavu ministra Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu i tvrdi da ona na najbolji način pokazuje osionost, bahatost i nesposobnost aktuelne vlade da reši bilo koji problem u javnom sektoru.

DS ocenjuje da vlast "problem javnog sektora rešava tamo gde ga nema, u zadravstvu i prosveti, a ne tamo gde taj problem nastaje - u javnim preduzećima u koje stranačke aktiviste zapošljavaju direktori vlasnici firmi na Devičanskim ostrvima".

Na taj način, vlast prosvetnim i zdravstvenim radnicima poručuje, ocenjuje DS, da je jedini način da žive dostojanstveno da odu iz zemlje. DS navodi da će se naprednjaci neprijatno iznenaditi kada na izborima saznaju da oni koji žele da dostojanstveno žive od svog rada ne moraju da nađu novu državu, već da "mogu samo da izaberu drugu vladu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja