OPROŠTAJNA POSETA: Kirbi kod Nikolića
Foto: Tanjug Tanja Valic

Susret na Andrićevom vencu

OPROŠTAJNA POSETA: Kirbi kod Nikolića

Politika -
BEOGRAD - Zajednička želja Srbije i Sjedinjenih Američkih Država je da u regionu vladaju mir i stabilnost, složili su se danas u razgovoru predsednik Srbije Tomislav Nikolić i odlazeći ambasador SAD Majkl Kirbi.

Američki ambasador, koji je bio u oproštajnoj poseti predsedniku Srbije, rekao je da su odnosi u regionu sada znatno bolji nego što su bili pre tri godine i da je to velikim delom zasluga jedne nove, pozitivne politike koju Srbija vodi, a na čije kreiranje je u ogromnoj meri uticao predsednik Nikolić.

Takođe, ambasador Kirbi je izrazio zadovoljstvo ponašanjem Srbije tokom migrantske krize, kao i izuzetno humanim odnosom koji građani Srbije imaju prema izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Govoreći o odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, ambasador Kirbi je rekao da su oni značajno napredovali u prethodne tri godine i da danas Srbija u Americi uživa imidž stabilne i uređene zemlje, koja je dobra destinacija za investicije američkih kompanija.

Nikolić je ambasadoru Kirbiju zahvalio na aktivnom unapređivanju dobrih odnosa između naše dve zemlje, ali i na doprinosu tome da Srbija i SAD nisu kvarile svoje odnose kada je periodično dolazilo do neslaganja po određenim pitanjima.

On je istakao da je Srbija zauzela odlučan kurs ka članstvu u Evropskoj uniji i da je mnogo već učinila da stvori stabilan i moderno uređen sistem, koji bi doprineo privlačenju stranih investicija i napretku naše ekonomije.Otvaranje prvih poglavlja šalje jasnu poruku i američkim investitorima da je Srbija pouzdan partner i bezbedna zemlja za investicije, rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track