Najnovije vesti

VULINOVI PRETE DEMOKRATAMA GLOGOVIM KOCEM: Proglasili ih vampirima!

Bolesno

VULINOVI PRETE DEMOKRATAMA GLOGOVIM KOCEM: Proglasili ih vampirima!

Politika
Javnost zgrožena skandaloznim nastupom generalnog sekretara PS Đorđa Komlenskog na stranačkom skupu u Čačku

BEOGRAD - Funkcioneri Pokreta socijalista Aleksandra Vulina prevazišli su po monstruoznoj i mračnoj političkoj retorici i JUL, partiju u kojoj je aktuelni ministar rada ponikao.

 

Naime, generalni sekretar PS Ðorđe Komlenski zgrozio je javnost nazivajući opozicicioni DS „žutim vampirom“, za koga je rešenje glogov kolac!

Komlenski je na izbornoj skupštini Pokreta socijalista u Čačku naveo da su izbori koji dolaze „jako opasni jer smo se pomalo uljuljkali, verujući da je žuti vampir gotov“.

Pajtić: Kopiraju SNS

- Žuti vampir nije gotov jer oni koji su ga hranili narodnim znojem i dalje mu upumpavaju novac s nadom da će da oživi. Sada kada je Srbija ponovo prodisala, oni koji su isisali svu njenu moć, opljačkali privredu, pokrali silne donacije i zadužili nam decu opet bi da nas vode. Izbori 2016. jesu glogov kolac za takve - rekao je Komlenski i dodao da su Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin u stvari dva paralelna puta koji stižu u poštenu i naprednu Srbiju.

Politički analitičar Milan Nikolić objašnjava da je u ovom slučaju nesumnjivo reč o govoru mržnje.

- Ovde nije reč o političkoj stranci, o političkim protivnicima, nego se radi o vampiru. Poređenje sa zverima, zlikovcima i vampirima može biti samo govor mržnje To je neprimereno u političkoj areni i zaslužuje svaku osudu. To je nešto što ne bi smelo da se čuje u predizbornim aktivnostima - smatra Nikolić.

Lider DS Bojan Pajtić takođe ističe da je zgrožen skandaloznim istupom Vulinovog funkcionera.

- To je govor mržnje kakav ne postoji u civilizovanim društvima. Nasilje i mržnja jesu instrumenti kojim se SNS obračunava sa svakim ko se usuđuje da misli svojom glavom u ovoj zemlji. Njihovi partnerčići samo kopiraju taj model - kaže on.

Predsednik SDS Boris Tadić čak je Vulinovu partiju uporedio sa Hitlerovom iz vremena nacizma!

- Čovek bi, kada vidi ovakvu izjavu, pomislio da je reč o saopštenju nacionalsocijalista. Ovo je klasičan primer isterivanja đavola - egzorcizma, koji je svojstven samo sumanutim verskim fanaticima. To je gore i od nacizmu svojstvene političke borbe, koja podrazumeva fizičko uništenje političkih protivnika. A najdramatičnije od svega je što je u pitanju koalicioni partner Aleksandra Vučića i član Vlade, koja tako direktno preuzima odgovornost za ove sumanute političke stavove koji ugrožavaju i samu fizičku egzistenciju njenih protivnika - navodi Tadić.

Lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović ističe da opasnim ljudima treba onemogućiti da opasne reči pretvore u dela.

- Za vreme julovskog ludila politički protivnici bili su izdajnici. Sada su kriminalci i vampiri. Zato je važno da proevropska opozicija jedinstveno izađe na predstojeće izbore i pozove građane da stanu na put sumanosti - kaže Petrović.

Brane „druga“

U Vulinovoj partiji, umesto da osude sramnu izjavu njihovog funkcionera, stali su u njegovu odbranu!

- Drug Ðorđe Komlenski je hteo da kaže da predstavnici žutog kartela ne treba da imaju svoja mesta u parlamentu zato što su pljačkaškim privatizacijama razorili privredu, pokrali silne donacije i zadužili nam decu. To znači da su kao vampiri pili zdravu krv srpske privrede. I zbog toga će ovi izbori za njih biti glogov kolac - kaže član Izvršnog odbora PS Bratislav Jugović.

S Komlenskim nismo uspeli juče da stupimo u kontakt jer u PS nisu hteli da nam daju njegov broj telefona.

 

Povratak u devedesete... Aleksandar Vulin i Đorđe Komlenski
Povratak u devedesete... Aleksandar Vulin i Đorđe Komlenski

Ko je Đorđe Komlenski
ADVOKAT I BAHATI VOZAČ

Pored toga što je generalni sekretar PS, Ðorđe Komlenski je predsednik Skupštine opštine Obrenovac, a po struci je advokat.Prošle godine ostao je zabeležen i njegov bahati ispad kada je na pločniku ispred Osnovnog suda u Obrenovcu nepropisno parkirao svoj džip, čime je blokirao prilaz ovoj zgradi.On je tada prokomentarisao da nema opravdanja za to, ali i da je žurio na suđenje.

 

Blagoje Bradić, poslanik Zajedno za Srbiju

 

NJIHOVA FALANGA ME PREBILA

Poslanik Zajedno za Srbiju Blagoje Bradić podseća da je bio meta napada Vulinovih stranačkih aktivista.- Stranačka falanga tog nesrećnog genseka Vulinovog prebila me je usred Niša, pre više od godinu dana. Iako sam narodni poslanik, niko od nadležnih, u strahu od Vulinovog gospodara Vučića, nije smogao smelosti da pohvata i kazni te bandite. I sada će taj nesrećnik, čija je stranka nastavljač pogromaške i uništiteljske julovske šizofrenije, da nekog proglašava štetočinom i vampirom - poručuje Bradić.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...