NATO ne menja strukturu na Kosovu, Jahjaga za formalne odnose
Foto: Aleksandar Jovanović

Nastavljaju da brinu o bezbednosti

NATO ne menja strukturu na Kosovu, Jahjaga za formalne odnose

Politika -
Nato neće menjati svoju strukturu na Kosovu dok to ne dozvole bezbednosni uslovi, izjavio je u glavnom šštabu Kfora vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav, ističući da je ponosan na postignuti napredak, preneli su kosovski mediji.

Na konferenciji za novinare Bridlav je rekao da put Kfora ostaje isti, a to je obezbeđenje sigurnosti za sve građane Kosova, prenosi RTK2.

Iako je napredak vidljiv, pred Natom je jošš posla, naveo je američki general.

NATO zadržava svoju strukturu na Kosovu dok to dozvoljavaju bezbednosni uslovi. Video sam napredak i veoma sam ponosan na našše vojnike”, kazao je Bridlav.

Komentariššući hapšenje grupe Albanaca ispred Visokih Dečana, Bridlav je istakao da je akcija policije i Kfora bila uspeššna, navodeći da će mirovne snage nastaviti da obezbeđuju ovaj manastir.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga pozvala je na uspostavljanje zvaničnih odnosa između Kosova i NATO, preneo je RTK.

Jahjaga je juče razgovarala sa vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu, generalom Filipom Bridlavom o najnovijim političkim deššavanjima, stanju i bezbednosnim izazovima na Kosovu i regionu, kao i transformaciji bezbednosnih snaga Kosova i procesu integracije u NATO, navode kosovski mediji.

Kako se dodaje, Jahjaga je, takođe, zahvalila Bridlavu na doprinosu koji daju pripadnici Kfora u očuvanju mira i bezbednosti na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track