Velike gužve na biračkim mestima na Kosmetu

Velike gužve na biračkim mestima na Kosmetu

Politika -
Glasanje se odvija bez incidenata, a biračka mesta povremeno obilaze i vozila Kfora

GNJILANE - Na svih 13 glasačkih mesta u Kosovskom pomoravlju, u opštinama Gnjilane, Kosovska Kamenica, Vitina i Novo Brdo velike su gužve i redovi za glasanje u kojima se čeka i po sat vremena.

Novinar lokalne televizije "Puls" iz Šilova kod Gnjilana Jovan Simić izjavio je da je prilikom obilaska biračkih mesta u gnjilanskoj i kameničkoj opštini primetio da veliki broj građana ne može da glasa zato što se nisu upisani u birački spisak.

"Odziv građana na izbore je izuzetno veliki. Ljudi organizovano dolaze i sa udaljenosti preko deset kilometara, a jedini problem je što se i do 20 odsto građana koji su izašli na izbore do 12 sati žalilo se da nije moglo da glasa jer ih nije bilo na biračkom spisku, iako su prethodnih dana proverom preko interneta dobili potvrdu da su na biračkom spisku", kazao je Simić.

U opštini Gnjilane četiri biračka mesta otvoreno je u selu Gornje Kusce i tri u Partešu. U opštini Vitina otvoreno je jedno biračko mesto u selu Vrbovac, u opštini Kosovska Kamenica tri biračka mesta otvorena su u selu Ranilug i jedno biračko mesto u selu Ajnovce. I u opštini Novo Brdo otvoreno je jedno biračko mesto u selu Prekovce.

Glasanje se odvija bez incidenata, a biračka mesta u Kosovskom pomoravlju povremeno obilaze i vozila Kfora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track