HRT, Kopernikus 3 i OBN suspendovani
Foto: Beta

HRT, Kopernikus 3 i OBN suspendovani

Politika -
Kablovskim operaterima u Srbiji RRA naložila da obustave emitovanje prvog programa HRT-a, sarajevske televizije OBN i kanala "Kopernikus 3 - svet plus", zbog kršenja predizborne tišine

BEOGRAD - Republička radiodifuzna agencija (RRA) naložila je kablovskim operaterima u Srbiji da zbog kršenja predizborne tišine obustave emitovanje prvog programa Hrvatske radio-televizije, sarajevske televizije OBN i srpske televizije Kopernikus 3 - svet plus.

"Programi tih televizija su prekinuti u mrežama kablovskih operatera jer su emitovali sadražaje kojima su kršili predizbornu tišinu", rekao je zamenik predsednika RRA Goran Karadžić.

Te televizije će moći da nastave sa emitovanjem programa preko kablovskih operatera u 20 sati, odnosno po završetku predizborne tišine, naveo je Karadžić.

Karadžić je dodao i da RRA prati šta emituju i ostale televizije i da će u slučaju da dođe do kršenja predizborne tišine postupiti na isti način i naložiti prekid programa.

Kablovski operateri IKOM i SBB telopima obaveštavaju svoje korisnike o obustavljanju emitovanja tih programa.

Izborna tišina je u Srbiji na snazi do večeras u 20 sati, kada se zatvaraju birališta na kojima se glasa za kandidate za predsednika Srbije, parlament, pokrajinsku i lokalne skupštine.

1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track