Direktor uzimao novac od bolesnog deteta

Skandal u oš „21. Oktobar“

Direktor uzimao novac od bolesnog deteta

Društvo -
Deo kolektiva optužuje direktora škole da je novac uzeo radi naknade nepostojeće štete Četrnaestogodišnji dečak D. T. prošle nedelje je ipak preminuo od carcinoma

KRAGUJEVAC - Da li mora ovako?Pojedini nastavnici iz Osnovne škole 21. oktobar“ optužili su direktora ove obrazovne ustanove Zorana Ranitovića da je deo novca prikupljenog za đaka D. T. (14) odvojio za plaćanje prozora navodno polupanih na humanitarnoj žurki koju su 25. februara organizovali učenici za pomoć svom drugu. Da stvar bude gora, dečak je nakon duže borbe s karcinomom preminuo početkom ove sedmice!

- Direktor je uzeo pare od, u to vreme, teško bolesnog deteta! Zar je to čovek koji brine o budućnosti dece? - zgrožen je jedan od zaposlenih, koji „u strahu od direktora“ želi da ostane anoniman.

Njegov kolega, čiji je identitet poznat našoj redakciji, tvrdi da na žurki koju je organizovao Đački parlament nije polupan nijedan prozor.

- Čak i da se to dogodilo, prozori su osigurani, tako da nije bilo potrebe da se šteta nadoknađuje iz humanitarnog fonda - navodi sagovornik Kurira.

S druge strane, Zoran Ranitović oštro negira ove navode.

- Na žurki sam bio dežuran s još četvoro kolega. Slomljena su dva prozora i ispisani su zidovi, tako da je odvojen mali deo novca za zamenu stakala i kupovinu acetona, kojim su skinuti grafiti. Šteta je morala da se nadoknadi, a nije tačno da je pokriva osiguranje. Ulaz na žurku plaćao se 100 dinara, došao je 231 đak, prihod je bio 23.100 dinara, 2.450 je odvojeno za naknadu štete, 5.000 dato je dvojici učenika kojima su umrle majke, a 15.650 dinara predato je roditeljima ovog nesrećnog dečaka. Žalosno je da te kolege, koje potpaljuju i određene roditelje, ovako nešto pričaju iz čistih političkih pobuda - odgovara na optužbe direktor dok pokazuje specifikaciju troškova i plaćene račune. Školu je juče posetila i prosvetna inspekcija, koja ne želi da se izjasni o slučaju dok ne prikupi sve podatke.

Od Ministarstva prosvete traže smenu

Pismo s optužbama protiv direktora upućeno je i na adresu Ministarstva prosvete i nauke.

„Sve bismo izdržali, i to što škola propada, što se ništa ne radi, što direktor štiti nastavnicu koja ucenjuje decu za zimovanje, to što je naša rekreativna nastava i po 2.000 dinara skuplja nego u drugim školama, ali preko ovoga nećemo da pređemo! Tražimo da ga odmah smenite i raspustite školski odbor koji ga je doveo na vlast!“, kaže se, između ostalog, u pismu s potpisom „Roditelji đaka OŠ ‘21. oktobar’“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track