Najnovije vesti

TAČI: Opozicija na Kosovu se ponaša primitivno
Foto: Fonet Epa

Nastavljeni incidenti

TAČI: Opozicija na Kosovu se ponaša primitivno

Politika
Kosovski ministar spoljnjih poslova Hašim Tači izjavio je danas da se opozicija ponaša primitivno i da nastavak takvog ponašanja nije dobar za demokratiju na Kosovu.

Tači je to rekao novinarima u Prišštini nakon što su poslanici opozicije danas u Skupštini Kosova aktivirali suzavac i prekinuli zasedanje i dodao da je uputio opoziciji poziv na dijalog.

Tači je poručio da nijedna snaga ne može da zaustavi razvoj institucija na Kosovu i da sa partnerima u Vladi Kosova rade na prevazilaženju situacije, bez obzira na današnju reakciju opozicije.

On je pozvao sve na dijalog, ocenivši da ponašanje pozicije nije rešenje i da se treba distancirati od takvih postupaka. Tači je rekao da su tačke koje su se našle na dnevnom redu današnje sednice direktno povezane sa pitanjem vizne liberalizacije za Kosovo i da je postupanje opozicije direktno poritiv budućnosti Kosova.

"Nudimo dijalog i saradnju, imamo međunarodnu podršku i jedino rešenje je normalizacija stanja", poručio je Tači.

On nije direktno odgovorio na pitanje kada će doći na dnevni red njegov izbor za predsednika Kosova, istakavši da će se to dogoditi kada procene da je trenutak za takvo nešto i da će svečana sednica biti organizovana u predviđenom zakonskom roku.

Poslanik opozicione Alijanske za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi izjavila je novinarima da ova vlast nema legitimitet i da je to pokazao Ustavni sud Kosova, a da opozcija neće stati dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Ona je kazala da vlast pokušava da ilegalnim putem u alternativnim salama vode Kosovo dalje i demonstriraju tako snagu.

Kosovska opozicija traži ostavku Vlade Kosova, protivi se izboru Hašima Tačija za predsednika, ali i sporazumima o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...