HVATAJU ZALET: Pajtić, Tadić i Čeda opet pokušavaju da se ujedine

Uskoro okupljanje proevropske opozicije

HVATAJU ZALET: Pajtić, Tadić i Čeda opet pokušavaju da se ujedine

Politika -
Partije bivšeg DOS, posle dva bezuspešna pokušaja, ponovo će se sastati početkom naredne nedelje. O mandatima, navodno, još nije bilo reči

BEOGRAD - Lideri DS, SDS i LDP Bojan Pajtić, Boris Tadić i Čedomir Jovanović pokušaće još jednom da se ujedine i zajedno izađu na izbore, saznaje Kurir. Njihove partije, posle dva bezuspešna pokušaja da pronađu zajednički jezik, početkom naredne nedelje očekuje i treća runda pregovora.Kako saznajemo, niko od članova potencijalne koalicije još nije ni razgovarao o raspodeli kolača, odnosno o tome koliko bi mandata kome pripalo.Jedan od učesnika prvog sastanka i predsednik Nove stranke Zoran Živković demantovao je napise u medijima da je od DS tražio tri mandata.- Ništa od toga što je napisano nije tačno. To je inače i tvitovao Bojan Pajtić i rekao da je to netačno, što sam ja i retvitovao i složio se s njegovom procenom da je tako. Tačno je samo to da se i Pajtić i ja, i DS i Nova stranka spremamo da oteramo Vučića u političku istoriju - rekao je Živković za Kurir.Podsetimo, prva runda pregovora opozicije, koju je inače inicirao predsednik DS Bojan Pajtić, nije urodila plodom jer je najveća prepreka tada bio klinč lidera DS i SDS Bojana Pajtića i Borisa Tadića u vezi sa tim ko će na čelo opozicione liste. Tom prilikom za isti sto su seli i lider LDP Čedomir Jovanović, lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, šef Nove stranke Zoran Živković i još 13 političkih stranaka i dva sindikata. Sastanku opozicije nije prisustvovao lider LSV Nenad Čanak.Drugi susret opozicionara dogodio se u prostorijama LDP, kada je predsednik te stranke Čedomir Jovanović izjavio da će početkom februara biti doneta odluka o tome da li će proevropska opozicija izaći na izbore na jednoj ili više izbornih lista. Nakon sastanka s predsednikom Političkog saveta DS Dragoljubom Mićunovićem i predsednikom SDS Borisom Tadićem, on je kazao da će odluka o načinu izlaska na izbore biti stvar zajedničkog dogovora.(S. Đ.)

Bojan PajtićŽIVKOVIĆ MI NIJE TRAŽIO TRI MANDATAPajtić je rekao da Živković nije tražio tri mandata u prvih 20 mesta na listi DS.Na pitanje da li je Nova stranka tražila tri mandata nevezano za prvih dvadeset mesta odgovorio je:- Nije korektno da govorim o nečemu o čemu se tek razgovara, ali njihovi predlozi su podrazumevali znatno manje učešće nego što je pisalo u jednim dnevnim novinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track