SAMIT O ZAPADNOM BALKANU: Razgovarale Jadranka Joksimović i ambasadorka Moro
Foto: Fonet Vlada Srbije

Veliki skup početkom jula u Parizu

SAMIT O ZAPADNOM BALKANU: Razgovarale Jadranka Joksimović i ambasadorka Moro

Politika -
BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro o Samitu o zapadnom Balkanu koji će početkom jula biti održan u Parizu, kao nastavak procesa započetog u Berlinu.

U saopštenju se navodi da su Jadranka Joksimović i Kristina Moro ocenile da su na Balkanu vidljivi pomaci koji doprinose gradjenju boljih odnosa i da tome svakako doprinose inicijative poput Berlinskog procesa.

"Očekivanja su da će predstojeća konferencija u Parizu biti mesto na kome će se razgovarati o regionalnim infrastrukturnim projektima, jačanju privredne saradnje, kao i saradnje mladih", piše u saopštenju.

Jadranka Joksimović ponovila je da Vlada očekuje da tokom holandskog predsedavanja EU, budu otvorena poglavlja 23 i 24, kao i da se uporedo radi na pripremi za otvaranje i drugih poglavlja. Ministarka je istakla da izbori neće usporiti dinamiku procesa pristupanja i da je jasno strateško opredeljenje Vlade za članstvo u EU. Kako se dodaje, razgovaralo se i o produbljivanju saradnje na polju evropskih integracija dve države.

Jadranka Joksimović zahvalila je na podršci koju Francuska pruža Srbiji na njenom EU putu, posebno na tehničko-ekspertskoj pomoći u procesu evropskih integracija, koja se realizuj na osnovu potpisanog Sporazuma o strateškom partnerstvu i saradnji. "Imenovanje Pol-Aleksis Bertezena za eksperta koji treba da pruži podršku pre svega srpskim pregovaračkim timovima iz oblasti ekonomskog upravljanja, ocenjeno je kao veoma korisno", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja