Pribićević: Srbija je najevropskija država

Pribićević: Srbija je najevropskija država

Politika -
Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj naveo je da je važno da Vlada Srbije bude što pre formirana kako bi se nastavio proces evropskih integracija i dijalog sa Prištinom, a da je realno da se to dogodi do sredine juna

BEOGRAD - Saradnik Instituta za društvene nauke Ognjen Pribićević izjavio je da se Srbija na izborima pokazala kao jedna od najevropskijih država jer se čak 90 odsto stranaka koje su prešle cenzus zalaže za ulazak u Evropsku uniju.

Pribićević je gostujući na RTS-u istakao da je to jedinstveni slučaj u Evropi, koji, kako je naveo, pokazuje besmislicu tako oštrih kreterijuma i čekanja na članstvo u Uniji.

Prema njegovoj oceni, pobedom levice u pojedinim zemljama EU, koja je uvek bila otvorenija prema novim idejama, proširiće se i perspektive za članstvo u Uniji, odnosno za njeno proširenje.

Pribićević, koji je i bivši ambasador Srbije u Nemačkoj, naveo je da je važno da Vlada Srbije bude što pre formirana, kako bi se nastavio proces evropskih integracija i dijalog sa Prištinom, a da je realno da se to dogodi do sredine juna.

Govoreći o krizi u EU, on je naveo da ona nije ni prva ni poslednja i da je sa istorijskog stanovišta treba posmatrati kao fazu koja će proći, imajući u vidu da su EU pratili veliki usponi, ali i padovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track