Razgovori DS sa LDP i URS posle 20. maja

Dragan Šutanovac

Razgovori DS sa LDP i URS posle 20. maja

Politika -
Pre 20. maja ni sa LDP ni sa URS nećemo razgovarati konkretno, ali to ne znači da već sada ne razgovaramo sa svima. Vlada funkcioniše kao institucija, ali nema govora o konkretnim rešenjaima, jer to nije svrsishodno, rekao je Šutanovac.

BEOGRAD - Potrpedsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je sa koalicijom SPS-PUPS-JS dogovoreno da većina koja je činila odasadašnju vladu nastavi da radi, a da će se sa ostalim partnerima - Liberalnodemokratskom partijom i Ujedinjenim regionima Srbije razgovarati posle 20. maja.

Šutanovac je na konferenciji za novinare rekao takođe da će premijersko mesto biti rezultat koalicionih dogovora.

On je naveo da su sve stranke koje dele vrednosti DS dobrodošle i da im je drago što su takve stranke dale otvorenu podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu izbora.

"Pre 20. maja ni sa LDP ni sa URS nećemo razgovarati konkretno, ali to ne znači da već sada ne razgovaramo sa svima. Vlada funkcioniše kao institucija, ali nema govora o konkretnim rešenjaima, jer to nije svrsishodno", rekao je Šutanovac.

On je istakao da je najvažnije što je DS dobila podršku za svog predsedničkog kandidata i što je podrška dobijena bez ikakvih uslovljavanja.

Na pitanje da li je on kandidat za premijera, Šutanovac je rekao da će se i o tome razgovarati posle 20. maja i dodao da će premijersko mesto biti rezultat koalicionih dogovora.

"Logično je da stranka sa najviše glasova da mandatara, ali nemamo dilemu ako drugi imaju kvalitetnog kandidata, da o tome razgovaramo.", rekao je Šutanovac odgovarajući na pitranje da li će premijersko mesto pripasti demokratama ili lideru socijalista Ivici Dačiću.

Šutanovac je rekao i da do sada u razgovorima sa partnerima nije bilo zahteva za konkretne pozicije u vladi, gradovima ili opštinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track