NAPAD NA BRISEL Vučić: Verujem da će svet naći odgovor na teroristički napad
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Sastanak sa Ginterom Krihbaumom

NAPAD NA BRISEL Vučić: Verujem da će svet naći odgovor na teroristički napad

Politika -
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle napada u Briselu, da veruje da će Evropa i svet uspeti da nađu najbolji odgovor na terorističke napade.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Odbora za odnose sa EU u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom, rekao da su i on i nemački zvaničnik užasnuti događajem u Briselu, te da su izjavili saučešće porodicama nastradalih i belgiskom premijeru.

Vučić je ocenio da je posle ovakvih napada očuvanje mira i prisebnosti: "Niko od nas ne sme da učini ono što bi teroristi najviše voleli, da paničimo, da unosimo nered u svoje društvo, menajmo način života, to je upravo ono što teroristi žele da postignu", rekao je Vučić.

Vučić sutra i Visbadenu i Frankfurtu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Nemačkoj, gde će se najpre sastati sa premijerom Savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijerom u Visbadenu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer će nakon toga boraviti u Frankfurtu, gde će razgovarati sa ministrom privrede Savezne pokrajine Hesen Tarekom Al-Vazirom, obići Frankfurtsku berzu i posetiti Industrijsko-trgovinsku komoru Frankfurta.

Tokom popodneva, premijer Vučić prisustvovaće otvaranju Srpsko-nemačkog poslovnog foruma u Frankfurtu i učestovovati na plenarnoj sednici i panel diskusiji „Okvirni uslovi i finansijske mogućnosti“.

Po završetku foruma, predsednik srpske vlade imaće niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom nemačkih kompanija „Rhenus Port Logistics GmbH & Co. KG”, „Mešer Industriegase GmbH“, „Fresenius“ i „Reverse Logistic Group“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja