ŠEŠELJEVA SUPRUGA ZA KURIR: Ako ima razuma, pustiće Voju
Foto: Zorana Jevtić

Dan D: Očekivanja supruge lidera SRS

ŠEŠELJEVA SUPRUGA ZA KURIR: Ako ima razuma, pustiće Voju

Politika -
Jadranka Šešelj kaže da će kod kuće pratiti prenos izricanja presude iz Haga i da je ne brine odluka Tribunala jer smatra da je on nevin

BEOGRAD - Za razliku od lidera radikala Vojislava Šešelja, koji je rešio da ne prati današnji prenos izricanja presude, njegova supruga Jadranka Šešelj kaže da će danas u 10 sati biti ispred televizora u porodičnoj kući.

- Razumem Voju, on ima svoj program i ne želi da ga remeti. On je verovatno siguran u sve što je uradio i mirno gleda na sve. Ni ja nemam veliku strepnju i brigu, ali me svakako interesuje presuda i pratiću prenos kod kuće. Onako čisto informativno. U našoj kući je redovna situacija. Iako smo svedoci tog besmisla tokom procesa, zdrav razum mi kaže da presuda može biti samo oslobađajuća - izjavila je Jadranka Šešelj za Kurir.Mada je Šešelj uoči presude govorio da supruga i sinovi jedva čekaju da ga se reše, Jadranka kaže da to nije istina.- Taman posla. To je deo njegovog humora - kaže ona.Baš kao i Šešelju, kampanja je u prvom planu i njegovom sinu Aleksandru, koji je prvi put i na izbornoj listi SRS za republički parlament. On za naš list kaže da baš zbog poslova u kampanji neće slušati presudu:- Ništa dobro ne očekujem od Haškog tribunala. Ne strepim, čak ću tokom čitanja presude biti u kampanji.Borović: Sve je mogućeAdvokat Borivoje Borović, koji je branio pojedine Srbe u Hagu, ne isključuje mogućnost da bi Šešelj mogao da bude i oslobođen.- Ukoliko se prihvati stav da je komandovao dobrovoljačkom jedinicom Leva Supoderica, a da ona nije bila pod kontrolom JNA, može da ima problem. Naime, pripadnicima te jedinice suđeno je u Beogradu, u Sudu za ratne zločine i oni su osuđeni na 20 godina. Nadam se da to sud neće tumačiti, a pošto nije pozvan na izricanje presude, može da se očekuje i oslobađajuća presuda - ocenio je Borović.Vučić: Nema značajaPremijer Aleksandar Vučić smatra da će presuda Šešelju imati manji značaj nego presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. On je rekao da ne zna šta piše u presudi Šešelju i dodao da misli da to ne zna ni Šešelj. Vučić ne očekuje da će presuda lideru radikala imati posledice po Srbiju.Haški tribunal danas izriče prvostepenu presudu Šešelju, koji je optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993.Šešelj i dalje tvrdi da mu ne pada na pamet da prati izricanje presude.- Ujutru rano izlazim iz kuće, imam stranačke obaveze, onda popodne imamo miting. Ta presuda mi ne znači ništa, to neću pratiti - uporno će Šešelj.

Saša ObradovićSRBIJA PISALA HAGU ZBOG RADIKALASrbija je obavestila Haški tribunal da bi sudsko rešenje o zahtevu Tribunala za izručenje troje članova SRS trebalo da bude doneto uskoro. U redovnom izveštaju sudu, koji je juče objavljen, pravni zastupnik Srbije Saša Obradović izvestio je raspravno veće da je „domaći predmet u postupku za predaju optuženih prosleđen Višem sudu u Beogradu na dalju nadležnost“. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na svedoke i ometanja pravde u postupku protiv Šešelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track