Vučić: Rusija je pomogla, ali Srbija je bila jaka da zatraži
Foto: Printskrin

Vučić: Rusija je pomogla, ali Srbija je bila jaka da zatraži

Politika -
ZUBIN POTOK - Rusija je pomogla Srbiji, ali je Srbija bila dovoljno jaka da tu pomoć zatraži, rekao je danas predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Obrativši se predsedniku SNP-a Nenadu Popoviću, koji je pre njega govorio na konvenciji SNS u Zubinom Potoku, Vučić je rekao: "Da, Nenade, u pravu si, Rusija je spasila Srbiju u UN i u UNESCO, ali je Srbija bila dovoljno jaka da sme to da zatraži. Neki su do pre nekoliko godina bežali glavom bez obzira, ne smejući ni da traže".

Zato je sadašnja Srbija, jaka i smela, dodao je, ostvarila to da Srbi ne dobiju epitet genocidnog naroda u UN, budući da nije prošla Rezolucija o Srebrenici. Srbija je sačuvala dostojanstvo i u Unesko, jer je pridobila veliki broj zemalja koje se nisu plašile da kažu "ne" onima koji su vodli brutalnu propagandu protiv Srbije, rekao je Vučić. On je podsetio i da je problem koji je nastao nakon što je Hrvatska uvela jednostrano ekonomske sankcije Srbiji rešen u roku od pet dana tako što je ta zemlja morala da povuče sve svoje odluke koje su išle na štetu naše zemlje.

"To smo uspeli jer smo bili odlučni, hrabri i zato što mo bili jedinstveni, zajedno, ujedinjeni", poručio je Vučić. Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović je ocenio da Srbija samo sa Rusijom pobeđuje. On je podsetio da su prošlog leta „velika Rusija i Vladimir Putin sprečili rezoluciju u UN o Srebenici, kao i da da lažna država Kosovo postane članica UNESCO. „Rusija je uvek čuvala i čuvaće Kosovo i Metohiju, i zato moramo da čuvamo naše prijateljstvo sa bratskom Rusijom", rekao je lider SNP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track