GLAS NEOPREDELJENIH: Smoriše ovi botovi po mitinzima
Foto: Kurir

Predstavnici naroda

GLAS NEOPREDELJENIH: Smoriše ovi botovi po mitinzima

Politika -

Građani Srbije, koji se još nisu odlučili za koga će glasati, a koji nedeljama prate i za Kurir analiziraju kampanju, i dalje nisu nisu načisto s tim koga bi na listiću zaokružili 24. aprila. Jednima smetaju istrošeni likovi, drugima prljavština koju polako kopaju jedni o drugima, a svi imaju isti zaključak - još nemam za koga da glasam.

DEJAN ĐURIĆ (40)Grafički dizajner iz Novog Sada I dalje sam neopredeljen, ali se stvari polako kristališu. Neki dan je vladajuća koalicija imala predizborni miting u Novom Sadu, gradu koji ima oko 300.000 stanovnika, ali opet je bilo potrebno dovoziti botove stotinama autobusa. To je veoma iritantno delovalo na većinu Novosađana.

DEJAN RISTANOVIĆ (35)konobar iz BeogradaSistem raspodele poslaničkih mesta u Skupštini je loš jer iako nisam glasao ili sam precrtao listić, taj glas će otići najjačoj stranci. Imamo primer nepismenih poslanika koji ni reč ne umeju pravilno da izgovore, tako da još ne znam za koga ću glasati. Sve golubi preletači, na to me podsećaju svi.

VANJA ŠVETSKA (23)studentkinja iz NišaPrimetila sam veću angažovanost skoro svih partija kako odmiče predizborna kampanja. Politička borba se sve više zahuktava. Veći broj partija se bori za cenzus, pa je svaki glas važan. Mislim da će izbori doneti i neke iznenađujuće rezultate, ali ostaje da vidimo kako će presuditi građani.

OLGA LAZIĆ (59)penzionerka iz LazarevcaKrenuli su da izvlače prljavštine jedni o drugima i to mi se nikako ne dopada. To ne može da pomogne građanima u odluci za koga bi glasali. Svi pričaju isto, odnosno jedni protiv drugih, a malo se bave običnim građanima. Ima još malo vremena do izbora, mada ne verujem da će se nešto promeniti.

Vladimir Čokanović (36)HEMIJSKI INŽENJER IZ NEGOTINAJedna pesma Srđana Marjanovića kaže „San ti niko ne može zabraniti“. Da li će građani istočne Srbije dosanjati novi auto-put od Negotina ka Beogradu, videćemo ako Zorana Mihajlović bude ponovo ministarka. Ja sam iluzije o tome ostavio u udarnim rupama i još razmišljam da li da izađem i glasam.

Branko Stojanović (54)EKONOMISTA IZ BEOGRADAIzbori se bliže, a sve se više vidi: bezidejni DS i njegove mnogobrojne frakcije sa kompromitovanim liderima. Slaba i razjedinjena desnica sa sjajnom idejom da se prioritet da domaćim investitorima. Moćan i organizovan SNS i njegov mudar potez da uključi Nenada Popovića da bi se osnažila saradnja sa Rusijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track