Zahvalnost Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu
Foto: Promo

Zahvalnost Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici srpske i ruske delegacije posetili su Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu. Delegaciju su predvodili Slobodan Dimitrijević predsednik Srpsko ruskog pokreta, Aleksandar Đurđev nosilac liste pokreta u Vojvodini, kao i članovi pokreta Goran Milenković i Dušan Nikolić.

U ime ruske delegacije Centar su posetili Andrej Tanazjev , Andrej Morozov i Igor Katajev.Centar je osnovan u cilju pružanja humanitarnog reagovanja na vanredne situacije na teritoriji Srbije i teritoriji drugih država Balkanskog regiona.

Do sada Centar je pružio pomoć i radio na otklanjanju vanrednih situacija na teritoriji Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Slovenije. Centar aktivno sprovodi aktivnosti u vezi sa obukom i pripremom stručnjaka, koristeći za ovo mogućnosti visokih obrazovnih ustanova MČS-a Rusije, a pre svega, Sanktpeterburški Univerzitet Državne vatrogasne službe.

Upravi Centra i posadi u Nišu odana je velika zahvalnost na svim naporima koji čine za bezbednost Srbije i zaštitu građana od elementarnih nepogoda koje su zadesile ili prete Srbiji. Predstavnici srpsko-ruskog pokreta ndaju se proširenju programa obuka, humanitarnih aktivnosti i novih progrma u okviru centra.

U budućnosti, Centar se vidi kao sveobuhvatna međunarodna struktura, koja obezbeđuje sudelovanje i pruža pomoć u vanrednom reagovanju svim zainteresovanim državama Balkanskog regiona.

Tom prilikom uručeni su prigodni pokloni,među kojima i ikona Svetoga Georgija, zaštitnika Rusije. Kao što Sveti Georgije štiti Rusiju, predstavnici delegacija očekuju i da to bude jedna od misija Rusko-srpskog humanitarnog Centra u Srbiji, a potom i otvaranje novih odeljenja Centra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track