(VIDEO) PROTIVNICI NEMAJU ŠANSE: Srpsko-ruski pokret ubacio Mašu i Medveda u kampanju
Foto: Printscreen Youtube

(VIDEO) PROTIVNICI NEMAJU ŠANSE: Srpsko-ruski pokret ubacio Mašu i Medveda u kampanju

Politika -

Srpsko ruski pokret, koji na parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 14 na izbornoj listi, izbacio je najoriginalniju reklamu u celokupnoj dosadašnjoj kampanji. Naime, oni su snimili predizborni spot sa ruskim crtanim likovima, Mašom i Medvedom, iz istoimenog crtaća.

- 24. aprila glasajte za Srpsko ruski pokret, trudićemo se naša deca odrastaju uz zdrave vrednosti a ne uz rialiti programe. Kao što naša braća Rusi svoju decu oblikuju uz Mašu i Medveda, mi ćemo uz naše junake iz narodne tradicije pronaći one prave vrednosti na kojima će deca odrastati u zrele i uspešne ljude - govori na snimku Aleksandar Đurđev, jedan od lidera liste Srpsko ruski pokret, dok u naručju drži lutke popularnih crtanih junaka.Đurđev je i nosilac liste Srpsko ruski pokreta na pokrajinskim izborima u Vojvodini gde njihova lista nosi redni broj 12.

Listu Srpsko ruskog pokreta podržali su i Istočna alternativa Dragana Todorovića, Srpska liga Aleksandra Đurđeva, Srpski otadžbinski front Siniše Kovačevića i Mađarska liga koju predvodi Čangor Levai.

- Srbija je povećala izvoz u Rusiju od 2001 do danas 13 puta! Danas izvozimo u Rusiju 1.200.000.000 dolara. Rusija je danas najveće tržište na svetu a srpski proizvodi i srpske firme su dobrodošle u Rusiju. Najbolje godine u bivšoj Jugoslaviji bile su 70 te godine zato što je 50% srpskog izvoza išlo ka Rusiji. Kada je prestao hladni rat i kad smo izgubili poziciju na tom tržištu počeo je ekonomski sunovrat Srbije. Sankcije koje su se desile između Rusije i EU i između Rusije i Turske ponovo je Srbija dobila šansu da zauzme njihove pozicije. Ova šansa se dešava jednom u 100 godina i moramo je iskorostiti i zato hoćemo savez sa Rusijom. Turska je u Rusiju izvozila robe za 7 milijardi evra. Mi moramo da uzmemo to tržište bar za 1 milijardu evra za našu hranu, našu garderobu, naše usluge - kaže Đurđev.

On objašnjava da Srbija nema bližeg političkog partnera od Rusije.

- To su dokazali od srednjeg veka do Prvog i Drugog rata, perioda 90 kada su nam svi sem rusije uveli sankcije. Rusija nas je zaštitila od britanske rezoluzije o Srebrenici i Rusija nas je sačuvala od pokušaja otimanja Kosova i Metohije kulturne baštine u UNESKO - kaže Đurđev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track