Najnovije vesti

POKRET DOSTA JE BILO: Četvrti smo po snazi u Srbiji, drugi u Beogradu i Novom Sadu
Foto: Dado Đilas

POKRET DOSTA JE BILO: Četvrti smo po snazi u Srbiji, drugi u Beogradu i Novom Sadu

Politika
07:32h

Lista Dosta je bilo četvrta je po broju osvojenih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila, a druga u Beogradu i Novom Sadu, saopštio je taj Pokret

Pokret objašnjava da ih 227.626 osvojenih glasova svrstava na četvro mesto po političkoj snazi, imajući u vidu sve stranke pojedinačno, van koalicija.

Ovaj rezultat je tri puta bolji od onog koji je pokret Dosta je bilo imao pre dve godine, a sa 16 poslanika u Skupštini Srbije sada će biti najjača opoziciona snaga demokratske, građanske i reformske orjentacije, navodi DJB u saopštenju.

"Naš rezultat je još bolji u Beogradu, gde smo postali druga po snazi politička stranka. Pokret je u Beogradu osvojio 11,15 odsto glasova i to je drugi najbolji rezultat, ispred SRS (9,20odsto), SPS koalicije (8,73), DS koalicije (8,3), Dveri (6,55) i SDS-LDP (4,8)", tvrde u DJB.

U Nišu je taj pokret osvojio, prema podacima koji se navode u saopštenju, osvojio 9,2 odsto glasova na republičkim izborima, a u Novom Sadu 9,7 odsto na republičkim, a 9,5 odsto glasova na izborima za gradsku skupstinu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...