KADRIRANJE U VLADI: Rusi traže da SPS dobije energetiku
Foto: Nebojša Mandić

Dačić računa na tri resora

KADRIRANJE U VLADI: Rusi traže da SPS dobije energetiku

Politika -

Prema saznanjima Kurira, oni konkurišu za odbranu, zdravstvo, ekologiju i energetiku i najverovatnije će dobiti priliku da u ovim resorima popune tri ministarska mesta svojim kadrovima

BEOGRAD - Socijalisti će gotovo sigurno biti i u sastavu vlade koju lider SNS Aleksandar Vučić sastavlja u drugom uzastopnom mandatu. Prema saznanjima Kurira, oni konkurišu za odbranu, zdravstvo, ekologiju i energetiku i najverovatnije će dobiti priliku da u ovim resorima popune tri ministarska mesta svojim kadrovima.- Ministarstvo energetike je naknadno došlo na pregovarački sto, i to zahvaljujući vezama socijalista s Moskvom. Ukoliko ga osvoje, ministar će ostati Aleksandar Antić, a Ivica Dačić bi došao na čelo odbrane. Treće ministarsko mesto za SPS još nije sigurno, ali ako ga izboksuju, socijalistima će pripasti ili zdravstvo ili novo ministarstvo ekologije - otkriva naš izvor blizak pregovorima.SPS za ove resore već ima spremne kadrove, pa naš sagovornik kaže da bi na čelo zdravstva išla Slavica Đukić Dejanović, koja je već bila ministarka zdravlja, a da bi za ministra ekologije konkurisali funkcioneri SPS Goran Trivan i Ivica Radović.Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić za Kurir je kratko rekao da SPS još nije razgovarao s mandatorom.- Zaista nikakvih razgovora još nije bilo ni o našem eventualnom učešću u vladi, a kamoli o kadrovskim rešenjima - izjavio je Antić.

Konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Vučića počeće od nedelje, nakon konstituisanja Skupštine Srbije, javio je sinoć RTS. Iako je bilo najavljeno da ti razgovori počinju danas, prvi sagovornici u sedištu SNS očekuju se od nedelje.I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track