IZNENAĐENJE: Sanda Rašković Ivić neće više biti na čelu DSS!
Foto: Marina Lopičić

Odlazak lidera DSS

IZNENAĐENJE: Sanda Rašković Ivić neće više biti na čelu DSS!

Politika -

Tačno je, svoje saborce sam upoznala sa željom da se na narednim stranačkim izborima, verovatno krajem godine, ne kandidujem. Imam 60 godina i vreme je da neko iz srednje generacije mladih političara preuzme rukovođenje. Ispunila sam cilj koji sam zacrtala, DSS je konsolidovana i ponovo je u parlamentu, rekla je Rašković Ivić

Sanda Rašković Ivić neće se ponovo kandidovati za predsednika DSS na vanrednim izborima iduće godine, a za svog naslednika predložiće Miloša Jovanovića, nekadašnjeg funkcionera te stranke.

Liderka DSS je to potpuno otvoreno najavila i na sednici Glavnog odbora stranke proteklog vikenda.Ona je svoje političke namere potvrdila:- Tačno je, svoje saborce sam upoznala sa željom da se na narednim stranačkim izborima, verovatno krajem godine, ne kandidujem. Imam 60 godina i vreme je da neko iz srednje generacije mladih političara preuzme rukovođenje. Ispunila sam cilj koji sam zacrtala, DSS je konsolidovana i ponovo je u parlamentu - rekla je Rašković Ivić.

Jovanović bi trebalo da se ponovo aktivira u vrhu DSS i to najverovatnije kao zamenik predsednika stranke i glavni politički savetnik aktuelne liderke.U rukovodstvu DSS postoji gotovo opšta saglasnost da upravo on nasledi Rašković Ivić na pročelju stranke i da od naredne skupštine postane novi lider, tako da će imati i najviše šansi.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track