Tadić u prednosti posle TV duela
Foto: TANJUG

Izbori 2012.

Tadić u prednosti posle TV duela

Politika -
Tadić je posle TV duela napravio određenu prednost u odnosu na Nikolića, jer je bio precizniji, određeniji i informativniji, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković

BEOGRAD - Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić napravio je posle sinoćnjeg televizijskog duela sa predsedničkim kandidatom koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislavom Nikolićem određenu prednost, ali to neće odlučiti drugi krug predsedničkih izbora, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

"Čini mi se u ovom trenutku da je Tadić napravio određenu prednost u odnosu na Nikolića, jer je bio precizniji, određeniji i informativniji, ali ta prednost sigurno nije ona prednost koja će odlučiti ove izbore", rekao je Stanković Tanjugu, komentarišući treći po redu televizijski duel Tadića i Nikolića.

Uz napomenu da se "ništa spektakularno novo" sinoć nije čulo, Stanković je rekao da je Tadić bio racionalniji i određeniji i da je pružio više informacija i sadržajnije odgovore, dok je Nikolić duel pokušao da shvati kao duel dve političke persone, smatrajući da je Tadić krivac za sve nedaće u Srbiji.

"U tom kontekstu njegova glavna strategija je bila da proizvede negativne emocije kod građana kada je reč o njegovom protivkandidatu. On je u pogledu svojih odgovora bio manje informativan i jasan nego što je to bio Tadić, ali je kod onih glasača koji su nezadovoljni verovatno dobio neku vrstu plusa. Da li je to dovoljno za pobedu ili ne teško je reći", rekao je Stanković.

Stanković smatra da je Tadić, s obzirom na probleme u zemlji, prilično dobro "branio" tešku poziciju predsednika države koju je obavljao i da sa dosta konkretnih odgovora "polagao račun za četiri godine vladavine", dok je Nikolić kao vešt opozicini političar koristio momente koji mogu da ospore legitimitet politike svog rivala.

Stanković je ocenio i da je atmosfera bila prilično dostojanstvena i konstatovao da, iako je bilo teških reči, nije bilo nekih velikih incidenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track