PODRŠKA EVROINTEGRACIJAMA SRBIJE: Vučić se sastao sa pomoćnicom generalnog sekretara UN
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlada Srbije

PODRŠKA EVROINTEGRACIJAMA SRBIJE: Vučić se sastao sa pomoćnicom generalnog sekretara UN

Politika -

Pomoćnica generalnog sekretara UN i pomoćnica šefa Programa UN za razvoj (UNDP) Ajša Čihan Sultanoglu izjavila je danas da je cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU.

Ona je u Beogradu tokom sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekla da UNDP deluje u pravcu iskorenjivanja siromaštva i nezaposlenosti, poboljšanja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i unapredjenja rodne ravnopravnosti i položaja manjinskih grupa.

Tokom sastanka postignut je dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbedjivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je zahvalio na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014. godine, bez koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevazidje krizu, kao i na pomoći oko izgradnje infrastrukturnih projekata.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U saopštenju se navodi da je kancelarija UNDP-a u Srbiji imala je značajnu ulogu u mobilizaciji pomoći tokom poplava, a da je ukupna vrednost projekata koje je UNDP sproveo u Srbiji, u periodu od 2010. do 2015. godine, izvan pomoći koja je bila usmerena za sanaciju posledica poplava, iznosi preko 38 miliona dolara.

Rad UNDP-a bio je posebno usmeren na sprovodjenje Milenijumskih razvojnih ciljeva, koje je Srbija uz pomoć ove organizacije uspela da ostvari i to prepolovljavanjem siromaštva pre roka, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track