UNUTARSTRANAČKA KAMPANJA SE ZAHUKTAVA Lutovac: Kandidovaću se za predsednika DS
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Pred demokratama težak izbor

UNUTARSTRANAČKA KAMPANJA SE ZAHUKTAVA Lutovac: Kandidovaću se za predsednika DS

Politika -

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će najverovatnije prihvatiti kandidaturu na izborima za novog predsednika DS, ali da treba da obavi još neke razgovore.

On je kazao da je DS-u sada potreban integrativan predsednik, koji želi reformu stranke "kako bi stranka bila primer za modernizaciju Srbije".

"Mislim da ideje i argumenti koje su izložili i tim koji bi trebalo da stoji iza mene kao kandidata ulivaju nadu, a u ovom trenutku nam je potrebna reforma stranke i obnova nade", rekao je Lutovac i dodao da se nije kandidovao sam već da neki ljudi iz stranke smatraju da su članovi i simpatizeri zasićeni dosadašnjim rukovodstvom.

Komentarišući otvoreno pismo predsednika DS Bojana Pajtića u kome se poziva članstvo da se otvoreno zalaže za ozakonjenje LGBT brakova, ulazak u NATO i reintegraciju stranaka demokratske orijentacije, Lutovac je rekao da to vidi kao "inicijativu i dobar pokušaj da se medju članovima DS-a pokrene jedna aktivnost, veća participacija u radu stranke".

Prema najavama, predsednički izbori u DS trebalo bi da budu održani 24. septembra.

(Beta/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track