SKUPŠTINA SRBIJE: Konstatovane ostavke Vučića i Ljajića
Foto: Nebojša Mandić

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

SKUPŠTINA SRBIJE: Konstatovane ostavke Vučića i Ljajića

Politika -

BEOGRAD - Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja prihvatio je danas ostavke na poslaničku funkciju lidera SNS Aleksandra Vučića i lidera SDPS Rasima Ljajića.

Na prvoj sednici tog skupštinskog radnog tela prihvaćene su i ostavke Ljiljane Djurović, izabrane na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Svetlane Kozić iz DJB i Biljane Rubaković sa liste Dveri-DSS.

Odbor nije prihvatio predlog poslanika SRS Nemanje Šarovića da u dnevni red današnje sednice bude uvršten predlog odluke o smeni predsednika Odbora Aleksandra Martinovića.

Šarović je taj predlog obrazložio time da se Martinović juče, kada je rekao da je lider SRS Vojislav Šešelj bio saradnik službe bezbednosti, poslužio falsifikatom, čime je zloupotrebio funkciju, zbog čega je nedostojan da bude predsednik jednog od najvažnijih odbora.

Poslanica DJB Branka Stamenković zatražila je da Odbor što hitnije donese odluku o konačnom rasporedu sedenja poslanika u skupštinskoj sali, jer aktuelni, prema njenim rečima, ne odgovara raspodeli rezultata na izborima.

Poslanici DJB traže da sede u prva četiri reda, jer se tu, pored ostalih, može pristupiti invalidskim kolicima, a Martinović je rekao da se slaže da Odbor na nekoj od narednih sednica donese odluku o definitivnom rasporedu sedenja u sali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track