VUČIĆ: Mir u Turskoj od vitalnog značaja i za Srbiju, nadam se da će prevazići sve probleme
Foto: Dado Đilas

Posle sednice Biroa za bezbednost

VUČIĆ: Mir u Turskoj od vitalnog značaja i za Srbiju, nadam se da će prevazići sve probleme

Politika -

BEOGRAD - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da da se nada da će Turska prevazići sve probleme, uspostaviti demokratski poredak mir i stabilnost jer je to od vitalnog žnačaja, ne samo za Tursku, već i za Bliski Istok i za Srbiju.

"Uvereni smo da će Turska, kao velika i izuzetno značajna zemlja, imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda i građana provede u delo", rekao je Vučić u obraćanju medijima posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je rekao da je i jutros i noćas razgovarao sa ambasadorom Turske u Srbiji i da mu je preneo zaključke vlade koji su se, rekao je, odmah ticali poštovanja vladavine prava i uspostavljanju demokratskog poretka.On je dodao i da je danas sa turskim ambasadorom bilo reči i o investicijama iz Turske koje su, kako je premijer rekao, veoma značajne za našu državu.

Vučić je rekao da će krajem meseca biće sastanak sa predstavnicima četiri turske kompanije koje planiraju da investiraju u Srbiju i zahvalio turskom ambasadoru na podršci koju pruža ekonomskom razvoju Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track