PAJTIĆ: Milošević je bio diktator, a njegovi saučesnici pokušavaju to da izbrišu
Foto: Marina Lopičić

Hoće da izjednače Slobu i Đinđića

PAJTIĆ: Milošević je bio diktator, a njegovi saučesnici pokušavaju to da izbrišu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić, izjavio je danas, da je Slobodan Milošević bio diktator koga su građani smenili na izborima glasovima koje su branili na ulicama Srbije, i čija su zaostavština ratovi, nemaština, korupcija, ubistva političkih neistomišljenika.

Miloševićevi saučesnici, koji su na vlasti u Srbiji, bi danas to da izbrišu, jer veruju da se tako briše i njihova odgovornost, izjavio je Pajtić, a prenosi DS.

Po njegovim rečima, nema suda na planeti, osim suda istorije, koji sudi mrtvim ljudima. Tako ni Haški tribunal nije mogao da donese posthumnu oslobđajuću presudu Slobodanu Miloševiću.

Demokratska stranka je bila tu da kaže Miloševiću da je diktator. I kad traže da se podigne spomenik Miloševiću, valjda kao pokušaj stavljanja znaka jednakosti između njega i Đinđića, kao znak oprosta za učinjeno, neka znaju da ćemo uvek biti protiv jer se ona Srbija koja želi da živi normalno seća kako je živela devedesetih za vreme Miloševića, navedeno je u saopštenju DS.

Pogrešili smo što nismo imali hrabrosti da sprovedemo sve neophodne reforme, izjavio je Pajtić i zaključio: "Ali nismo pogrešili kada smo stali u odbranu Srbije od Miloševićeve politike".

Pozivam Vučića da nam kaže kako misli da podigne spomenik i Đinđiću i Miloševiću. Kako misli da je to prihvatljivo za bilo koga ko želi da Srbije postane uređeno, moderno demokratsko društvo, pita Pajtić, a prenosi DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track