ZAHVALNI BOU BAJDENU: Put od Gnjilana do Uroševca nazvan po Bajdenovom pokojnom sinu
Foto: Profimedia.rs

Uoči posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena

ZAHVALNI BOU BAJDENU: Put od Gnjilana do Uroševca nazvan po Bajdenovom pokojnom sinu

Srbija -

PRIŠTINA - Potpredsednik SAD Džo Bajden dolazi u posetu Kosovu, čije su vlasti nedavno tamošnji autoput nazvale po Bajdenovom preminulom sinu Bou, koji je svojevremeno volontirao na Kosovu.

Vlada u Prištini je u junu odlučila da deo autoputa od Gnjilana do Uroševca, koji vodi ka američkoj vojnoj bazi "Bondstil", nazove po najstarijem Bajdenovom sinu, koji je prošle godine umro od raka na mozgu.

BEOGRAD SUTRA POD OPSADOM: 2.000 policajaca čuvaće Džozefa Bajdena

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi je na Tviteru napisao da je "zadovoljan što je put ka Bondstilu nazvan po potpredsenikovom sinu Bou Bajdenu" i dodao da se "Boov doprinos Kosovu oseća i danas".

Bajden sa pokojnim sinom (Foto: Profimedia)
Bajden sa pokojnim sinom (Foto: Profimedia)

Bo mlađi umro je u 46-toj godini, samo mesec dana nakon što je iznenada završio u vojnom bolničkom centru Volter Rid pored Vašingtona. Inače, Bajdenov sin je učestvovao i u američkoj invaziji na Irak, nakon čega je postao glavni državni advokat savezne države Delaver.

Bo je nakon studija prava gotovo deset godina radio u američkom ministarstvu pravosuđa. Kao volonter je 2001. godine otišao na Kosovo, gde je vodio radionice u oblasti pravosuđa, kojima je nakon NATO napada na Srbiju trebalo da se drži obuka u pripremama za uspostavljanje nezavisne države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track